Amazon’dan rastgele gönderilen gizemli siparişler korkutuyor!

Amazon.
Amazon.

Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda insan, sipariş etmemelerine rağmen Amazon’dan birçok gizemli ürüm gelmesi üzerine korkuya kapıldı. Herkes, bu siparişlerin nedenini merak ediyor…

Amazon, özellikle 2017 yılında yaptığı hamlelerle müşteri memnuniyetini bambaşka bir seviyeye taşımayı başardı. Birçok çalışma ve analiz sonrasında gerçekleştirilen faaliyetler, şirketi daha güçlü yapmak konusunda fayda sağladı. Bunun yanında alışveriş devi, bu kadar titizlenmesine rağmen yaşanan son olaylarla ciddi anlamda büyük bir problemle karşı karşıya.

Oyuncak, bluetooth kulaklık ve şarj kablosu!

Nikki adındaki bir adam, Amazon'dan bir paket geldiğini ve paketin içinde çeşitli ürünler yer aldığını söylüyor. Yaklaşık 25 dolar değerinde oyuncak, bir bluetooth kulaklık ve şarj kablosu gibi ürünleri kutunun içinde görünce şaşıran Nikki, bu ürünleri sipariş etmediğini söylüyor. Son zamanlarda Nikki’nin şikayet ettiği olayların benzerini yaşayan ve bunu şirkete ileten insanların sayısı arttıkça Amazon’dan da bir açıklama geldi. Şirket, “Bu gizemli paketleri özenle araştırıyoruz. Maalesef bu ilk değil.” diyerek sis bulutunu iyice derinleştirdi.

Kargolar isimsiz ve faturasız

Tamamen isimsiz ve faturasız şekilde gelen kargolar, bu iki sebepten dolayı olayın çözülmesini de imkansız kılıyor. Ürünler bir hediye çeki kullanılarak alınıyor ve kart bilgisi de bu sayede bulunamıyor. Bu gizemli siparişlerin kendileri için iyi olmadığını belirten Amazon, bu duruma sebep olan satıcıları tespit ettikleri anda Amazon'dan uzaklaştıracaklarını açıkladı.

Amazon’un açıklamaları teorileri de çürütüyor

Çoğu kişinin yorumuna göre, bu ürünler satıcıların kendi mağaza puanlarını arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri bir sahtekarlık. Ucuz ürünleri rastgele evlere göndererek mağazalarındaki satış rakamlarını arttırmayı ve sonrasında oylamada yüksek oy vererek puanlarını yükseltmeyi amaçlıyorlar. Bu, satıcıların aslında hak etmedikleri çok yüksek oyu almaları için oldukça kolay bir yöntem. Bu teoriye rağmen Amazon’un yaptığı “ürünlere yorum yahut beğeni gelmiyor.” açıklaması korku saçmaya devam ediyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >