Anahtarsız çalışma sistemi bulunan araçlarda çalınma riski: 106 bin araç çalındı

Arşiv
Arşiv

İngiltere'de yeni bir araştırma yüzlerce anahtarsız giriş ve çalışma sistemi bulunan aracın çalınma riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. En büyük risk altındaki markaların Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus olduğu belirtildi. 2018'in Mart ayına kadar İngiltere'de 2009 yılından bu yana 106 bin araç çalındığı öğrenildi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada anahtarsız giriş ve çalışma sistemi bulunan araçların çalınma riskinin fazla olduğu ortaya çıktı.

Hırsızlar giderek daha fazla anahtarsız çalışma sistemi bulunan araçları hedefliyor ve belli teknolojiler kullanarak sistemi etkisiz hale getirebiliyor.

Türketici grubu Which dergisinin araştırmasında en büyük risk altındaki markaların Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus olduğu belirtildi.
Türketici grubu Which dergisinin araştırmasında en büyük risk altındaki markaların Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus olduğu belirtildi.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) da 237 anahtarsız giriş ve çalışma sistemi bulunan aracı test ettiklerini sadece üçü hariç diğer bütün araçların bu risk altında olduğunu duyurdu.

Bu üç marka arasında Discovery, Range Rover, ve 2018 Jaguar i-Pace var.

Which dergisi editörü Harry Rose açıklamasında şunları kaydetti:

  • "Araba hırsızları bir kaç yıldır anahtarsız araçları çalıyor ama üreticiler bu çalınmalara yol açan yeni modeller üretiyorlar. Böylelikle çalınacak daha fazla araç piyasaya çıkmış oluyor"

Yeni araçlar anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi ile üretiliyor.

Bu sistem araç sahibinin araca yakın bir noktadan sensörle kapıları açmasına ve anahtarsız aracı başlatmasına olanak sağlıyor.

İngiltere'de 106 bin araç çalındı

Özel cihazlar kullanan hırsızlar da araca bu yolla girerek çalabiliyor. 2018'in Mart ayına kadar İngiltere'de 2009 yılından bu yana 106 bin araç çalındı.

İngiltere'nin Motor Üreticileri ve Tüccarları Birliği Başkanı Mike Hawes "'endüstrinin bu suçları çok ciddiye aldığını ve yeni araçların hiç olmadığı kadar güvenli olduğunu' söyledi.

Hawes sözlerine şöyle devam etti:

  • "Suçlular araç çalmak için her zaman yeni yollar bulacak. Bu hiç bitmeyen bir savaş. Üreticiler çok daha karmaşık güvenlik özellikleri için yatırıma milyarlar harcıyor. Araçları çalmayı sağlayan cihazların açıktan satışının durdurulması çağrısında bulunuyoruz"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >