Analistler, 2021 iPhone SE'nin ilk çeyrekte çıkmayacağını düşünüyor

iPhone SE
iPhone SE

Apple'ın Nisan'da duyurulan 2020 model iPhone SE'den sonra yeni modellerle ilgili çalışmalara başladığı biliniyor.

Hem boyutu ve tasarımı hem de günümüzün ihtiyaçlarını karşılayan performansı nedeniyle tercih edilen iPhone SE 2020'nin güncellenen versiyonunun gelecek sene çıkması bekleniyor.

Ancak isabetli tahminleriyle tanınan Ming-Chi Kuo'ya göre yeni iPhone SE 2021'in ilk çeyreğinde duyurulmayacak.

iPhone tarihinin en çok sevilen tasarımlarından biri iPhone 5'e aitti. Gerek kasa yapısı ve boyutu gerekse keskin hatları nedeniyle birçok kişi bu tasarımı çok sevdi.

iPhone 5 tasarımında günümüzde ihtiyaç olan performansı sunuyor.

Evet; günümüzde iPhone 5 kullanımı pek de mümkün değil. Desteğin kesilmesiyle birlikte yeni özellikler kullanılamadığı gibi aynı zamanda depolama ve benzer problemler de yaşanabiliyor. İşte bu yüzden de tasarımı çok beğenen ve hemen hemen aynı kasada yeni bir iPhone kullanmak isteyenler için devreye iPhone SE girdi. Sonrasında da 2020 iPhone SE şeklinde daha da yeni bir versiyona erişti. Hatta şu anda bir yeni model daha konuşuluyor.

iPhone SE 2021'in tasarımında çok büyük değişiklikler beklenmiyor.
iPhone SE 2021'in tasarımında çok büyük değişiklikler beklenmiyor.

iPhone SE'nin yeni versiyonundan beklentiler hayli yüksek. Bununla birlikte telefonun özellikleri de oldukça fazla merak ediliyor. Normal şartlarda gelecek sene içinde çıkması beklenen 2021 iPhone SE'nin bir sonraki yıla sarkma ihtimali var. Özellikle isabetli Apple tahminleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni nesil iPhone SE'nin 2021'nin ilk yarısında gelmeyeceğini belirtiyor.

Analist, bu bilgileri de aslında birkaç somut detaya dayandırıyor. En başta ise kamera teknolojileri yer alıyor. Kuo, Apple tedarikçilerinin iPhone 13 ailesine yöneldiğini ve bu alanda gerçekten çok çalıştıklarını belirtiyor. Bununla birlikte iPhone SE'nin yeni versiyonuna hazırlık sürecinin etkilenebileceğinin altını çiziyor. Hatta Apple'ın farklı şirketlere de fırsat verebileceği konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >