ANAP Genel Başkanı Çelebi: Mesut Yılmaz oğlunun ölümünden sonra toparlanamadı

Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz oğulları Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenindeyken
Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz oğulları Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenindeyken

72 yaşında hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eski partisi ANAP'ın Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Mesut Yılmaz'ın vefatına üzüntüsünü açıkladı. Çelebi, "Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı. Allah hiçbir babaya böyle böyle bir acı vermesin" dedi.

Eski Başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz, 72 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. 1991 ve 1999 yılları arasında farklı dönemlerde 3 kez başbakanlık yapan Mesut Yılmaz'ın vefat haberinin ardından ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi üzüntüsünü dile getirdi.

"İz bırakan devlet adamı"

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Mesut Yılmaz'ın Turgut Özal'dan sonra ANAP'da iz bırakan bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Çelebi'nin açıklamaları

Çelebi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Üzüntü verici bir durum, zaten bekliyorduk yoğun bakımdaydı. Abdurrahim Bey ile ailesiyle sağlığı hakkında bilgi alıyorduk.

Anavatan Partisi'nde Özal'dan sonra belli izler bırakan bir devlet adamıydı. Mesut Bey ülkesi için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Kendisine zarar verdi ama ülkesine zarar verecek hiçbir icraatın içine girmedi.

"Oğlunun ölümünden sonra toparlanamadı"

Genç yaşta kaybettik. Oğlunun ölümünden sonra kendini toparlayamadı. Allah hiçbir babaya böyle böyle bir acı vermesin. Ondan sonra Mesut Bey biraz daha içine kapandı.

Kendi iç dünyasına çekilmişti. Biz bu uzun süren yaşam mücadelesini kazanacağını umuyorduk. Karadeniz inadı vardı ama takdiri ilahı''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >