Android 11 final sürümünün dağıtımı başladı

Android 11
Android 11

Bir süredir devam eden beta kapsamındaki testlerin ardından final sürüm Google Pixel ve bazı diğer üreticilerin tepe seviyesi modellerine gelmeye başladı.

Her zaman olduğu gibi kademeli bir güncelleme durumu söz konusu. Bu yeni sürüm ilk etapta Pixel'e ek olarak Xiaomi, OPPO, Realme ve OnePlus'ın üst seviye modellerini de kapsıyor.

Android 11, Şubat itibariyle geliştiricilere açılan beta sürümün ardından tüm cihazlara geliyor. Her zaman olduğu gibi ilk etapta Pixel'ler hedefleniyor. Ama yine güncelleme eşzamanlı olarak Xiaomi, Oppo, Realme ve OnePlus'ın modellerini de kapsıyor. Yani aslında Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3A, Pixel 4 ve Pixel 4A'nın ardından diğer üreticilere de yayılıyor denilebilir.

Android 11 ile neler geliyor?

Android 11 ile birlikte bir dizi yepyeni özellik geliyor. Bunlar arasında medya denetimleri de var güncellenen bildirim sistemi de.
Android 11 ile birlikte bir dizi yepyeni özellik geliyor. Bunlar arasında medya denetimleri de var güncellenen bildirim sistemi de.

Her zaman olduğu gibi yeni sürümle birlikte birçok farklı özellik geliyor. Bunlar arasında geliştirilen medya dosyaları kontrollerinden tutun akıllı bağlantılara kadar epey geniş bir kapsam sunuluyor. Akıllı bağlantı desteği, dahili bir ekran videosu kaydedici, resim içinde resim özelliği ve güncellenerek daha iyi hale getirilen bildirimler menüsü de bu kapsama dahil edilebilir.

Bahsettiğimiz şirketler dışında kalan üreticilerin de yakın zamanda üst seviye modellerinden başlayarak mobil işletim sisteminin yeni sürümünü hayata geçirmesi bekleniyor.

Ayrıca Google'ın yalnızca Pixel'lere özel sunduğu bazı detaylar da da var. Artırılmış gerçeklik desteğinin konum paylaşma sistemi bunlar arasında ilk sırada. Ek olarak Gboard'a eklenen Google Akıllı Cevap sistemi de listeye dahil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >