Android, 'katlanabilir akıllı telefonlara' tam destek veriyor

Katlanabilir akıllı telefon
Katlanabilir akıllı telefon

Mobil alanda varlık gösteren birçok şirket yeni nesil katlanabilir telefonlar geliştiriyor. Doğal olarak Android tarafında da konuya ilişkin önemli gelişmeler söz konusu. Android'in tablet ya da telefon moduna ilişkin bilinen yenilikler haberimizde:

Google, Microsoft, Huawei ve Samsung başta olmak üzere mobil alanda çalışmalar yapan birçok dev isim 'katlanabilir akıllı telefonlar' üzerinde çalışıyor. Samsung'un kısa süre önce sergilediği prototipin yakında gün yüzüne çıkması beklenirken konuyla alakalı olarak Android tarafında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Son haberler, Android işletim sisteminin yakında dahili olarak katlanabilir ekranları desteklemeye başlayacağı yönünde.

Arayüz kendiliğinden değişerek sisteme ayak uyduracak

Android Foldables olarak isimlendirilen bu özellik, Samsung One kullanıcı arayüzüyle birlikte sunulacak gibi görünüyor. Katlanmadan önce geniş bir tablet şeklinde görünecek olan cihazlar, bununla birlikte arayüzde de ekran genişliğine bağlı olarak ek seçenekler sunacak. Ancak telefon katlandığında da bu arayüz yerini farklı bir sisteme bırakacak. Aslında böylece iki kullanım tipine bağlı olarak arayüz Android tarafından otomatik olarak değiştirilecek, zaten olması gereken de tam olarak bu.

Google'ın geliştiriciler için hazırladığı rehberde konuyla alakalı detaylar daha net bir şekilde görülebiliyor. Bu sistemden öncelikle Huawei, Xiaomi ve LG gibi şirketlerin yararlanacağı belirtiliyor. Şu anda her ne kadar özelliğin ne zaman aktif edileceği belli olmasa da önümüzdeki yılın katlanabilir akıllı telefonları bekleyenler için heyecan verici olacağını söylemek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >