Android'in yeni bildirim sistemi seslere duyarlı hale geliyor

Bildirim
Bildirim

Android'de şu anda Pixel ve birkaç farklı telefonda test edilen yeni özellik, köpeğiniz havladığında size bildirimle haber verebiliyor.

Daha çok duyma güçlüğü çeken kişiler için faydalı olan sistem, çevre seslerin doğrudan telefon üzerinden algılanmasını sağlıyor.

Android, her güncellemeyle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son olarak Ses Bildirimleri olarak isimlendirilen özellik de duyuruldu. Bu sayede özellikle duyma güçlüğü çeken kişilerin akıllı telefonlarını daha kolay kullanması hedefleniyor.

Yeni sistem, çevre seslere karşı kullanıcıların doğrudan akıllı telefondan bildirim almasını sağlıyor.
Yeni sistem, çevre seslere karşı kullanıcıların doğrudan akıllı telefondan bildirim almasını sağlıyor.

Ses Bildirimleri neye yarıyor?

Android'deki Ses Bildirimleri özelliği sayesinde kullanıcılar temelde bazı sesleri doğrudan bildirim olarak alıyor. Böylece duyulmayan sesler bildirim olarak ekrana düşüyor. Hatta buna ek olarak görsel olarak da kameranın flaşıyla bir uyarı veriliyor.

Şu anda yalnızca Google Pixel ve birkaç farklı akıllı telefon için test edilen özelliğin yakında çok daha geniş kapsamda hemen her Android telefona açılacağı konuşuluyor.

Android Ses Bildirimleri nasıl açılır?

Android telefonlarda Ses Bildirimleri özelliğini açmak için Erişilebilirlik kısmına ulaşmak şart. Daha sonrasında aktif edip kullanılmaya başlanabiliyor.

Bu özellik bazı seslere duyarlı olarak çalışıyor. İlk sırada ise bağırma, siren sesleri ve kapı zili gibi sesler yer alıyor. Yine aynı şekilde evcil hayvanların seslerine karşı da duyarlı olan sistem, bu gibi durumlarda az önce de bahsettiğimiz üzere ek bildirim sistemlerini devreye sokuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >