Antarktika'da bulunan esrarengiz devasa nesne: Bilim insanları şok oldu

Antarktika'da bulunan buzulların altındaki devasa nesnenin görüntüleri bilim insanlarını şaşkına çevirdi. 245 kilometrelik bir alana yayılmış nesne 848 metre derinliğe sahip.

Bazı bilim insanlarına göre bu obje devasa bir asteroidin kalıntıları. Eğer bilim insanlarının düşünceleri doğruysa bu asteroit, Dünya'daki deniz canlılarının yüzde 96'sını ve karalardaki canlıların yüzde 70 kadarını yok eden Permiyen-Triyas yok oluşu'na sebep olmuş olabilir.

Fakat bu gibi olaylarda her zamanki gibi internette dolaşan farklı teoriler de var. Bazı komplo teorisyenleri bunun çok büyük çaplı bir UFO saldırısı ya da Hollow Earth denilen gizemli yeraltı dünyasına geçiş yapılan bir geçit olduğunu iddia ediyor. 'Wilkes Land yerçekimi anomalisi' adı verilen bu obje ilk olarak 2006 yılında NASA uyduları yer-çekimsel değişiklikleri tespit ettiğinde ortaya çıktı. Secure Team 10 adlı hesabın objeyle ilgili yayınladığı YouTube videosunun ardından UFO konusu yeniden gündeme geldi. Videoda konuşan kişi, “Bilimciler, kalın buz kütlesinin altında yatan şeyin ne olduğu bugüne dek anlayabilmiş değiller. Bu kıta yüzyıllardır gizemli bir şekilde varlığını sürdürüyor.” diyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz;


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >