Apple CEO'su Tim Cook'un yıllık kazancı açıklandı

Apple'ın bir numaralı ismi Tim Cook'un 2016 yılı yıllık kazancı açıklandı. Tim Cook'un yıllık kazancı bu sene düşüş yaşasa da rakip şirketlerin CEO'larını kıskandıracak cinsten

Teknoloji devi şirketlerin her yıl milyarlarca dolar gelir elde ettiğini biliyoruz. Bu şirketlerin elde ettiği gelir kadar, şirketleri yöneten isimlerin de yıllık kazançları bir hayli merak ediliyor. ABD menşeli dünyaca ünlü gazete WSJ'nin raporuyla birlikte, Apple'ın CEO'su Tim Cook'un yıllık kazancına dair merak giderilmiş oldu.

Söz konusu rapora göre Cook, 2016 yılı içinde 8.75 milyon dolar kazandı. Apple'ın bir numaralı isminin aylık kazancı 730 bin dolara tekabül ediyor. Bu rakam her ne kadar uçuk gibi görünse de, bir önceki yılla kıyaslandığında düşük kalıyor. Zira Tim Cook'un 2015 yılı geliri 10.3 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Verilere göre Cook'un yıllık gelirinde yüzde 15'lik bir düşüş olduğu göze çarpıyor.

Esasen yıllık kazançtaki bu düşüş olağan karşılanıyor. Zira bildiğimiz üzere bu yıl Apple'ın satışlarında bir hayli düşüş gözlemlendi. Yıllık hedefler tutturulamadı ve net kar 4 dönem üst üste, bir önceki döneme göre azaldı. Yukarıdaki verilere baktığımızda Tim Cook'un yıllık gelirindeki düşüş de normal görülüyor. Ayrıca raporda sadece Cook'un değil, diğer yöneticilerin yıllık gelirinin de yüzde 9 düştüğü ifade edildi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >