Apple gözünü Çin'e dikti: Tayvan'daki ilk mağaza Taipei 101 gökdeleninde açılıyor

Apple
Apple

Apple, Tayvan'daki ilk mağazasını eskiden Taipei Dünya Finans Merkezi olarak da bilinen Taipei 101 gökdelenine kurduğunu açıkladı. 1322 metrekarelik alana inşa edilen mağaza doğrudan şirket CEO'su Tim Cook tarafından duyuruldu.

Dünya genelinde birçok farklı bölgede hem satış hem de teknik destek hizmeti veren Apple, son olarak Tayvan'da da yeni bir mağaza açacağının müjdesini verdi. Şirketin CEO'su Tim Cook, dün attığı tweet'le Tayvan'daki ilk mağazanın Xinyi bölgesindeki Taipei 101'e kurulacağını bildirdi. Bu gökdelenin eskiden Taipei Dünya Finans Merkezi şeklinde geçtiği de bilinen detaylar arasında.

Apple'ın şu anda dünya genelinde birçok farklı bölgede mağazası bulunuyor; yakında bunların arasına Tayvan'daki ilk mağaza da dahil ediliyor.
Apple'ın şu anda dünya genelinde birçok farklı bölgede mağazası bulunuyor; yakında bunların arasına Tayvan'daki ilk mağaza da dahil ediliyor.

Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe ve Pazar gününde 11:00 ile 21:00 saatleri arasında açık olacak mağazanın Cuma günleri ise 11:00 ile 22:00 arasında hizmet vereceği ifade ediliyor. İki katlı olarak tasarlanan ve 1322 metrekarelik alana kurulan mağazanın en önemli ayrıntılarından birisi ise meşhur kağıt tasarımcısı YangShiyi tarafından dizayn ediliyor olması. Böylece duvarların ve mağaza içindeki diğer tüm ayrıntıların Çin'e özel inşa edileceğini söylemek mümkün. Üstelik Apple'ın bu mağazada Çinlilerin daha fazla ilgisini kazanabilmek adına Genius Bar desteği vereceği de biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >