Apple, iOS 14 ile birlikte uygulama aboneliğinde yeni bir dönem başlatıyor

Apple
Apple

iOS 14 ile hayata geçirilen Telif Kodları sistemi, Apple'ın uzun süredir geliştirmeye çalıştığı uygulama aboneliği konusuna ek detaylar getiriyor.

Kullanıcılar, tanımlanan çeşitli kodlarla ücretsiz kullanım hakkı ya da indirim kazanabiliyor.

Apple, abonelik sistemini geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bir süredir ücretli üyelikler konusunda ilerleme kaydeden şirketin asıl amacı abone sayısını artırarak buradan elde ettiği geliri fazlalaştırmak.

Kullanıcılara indirimli ya da ücretsiz kullanım hakkı sunuluyor.

Bu kapsamda şimdi de geliştiricilerle ortak bir çalışma başlatılıyor. Elbette bu durum yine son kullanıcıya yarıyor çünkü ücretsiz kullanım hakkı kazanılıyor.

Telif Kodları olarak geçen bu sistem kabaca otomatik olarak yenilenen abonelere indirim imkanı sağlıyor. Tabii ek olarak istenirse ücretsiz erişim gibi bir durum da söz konusu.

    Teklif Kodları nedir? Apple'ın yeni geliştirdiği bu sistem, abonelikler için ücretsiz teklifler ya da indirimler sunmaya odaklanıyor.
Aboneliklere sunulacak fırsatlarla birlikte kapsamın daha da genişlemesi bekleniyor.
Aboneliklere sunulacak fırsatlarla birlikte kapsamın daha da genişlemesi bekleniyor.

Tek kullanımlık bu kodlar aboneliğe girildiğinde süre uzatılabildiği gibi aynı zamanda indirim de tanımlanabiliyor.

Üstelik sadece internet üzerinden dağıtılmasına da gerek yok. İstenirse kağıda basılıp herhangi bir ürünün kutu içeriğine de dahil edilmesi söz konusu olabilir.

Bu bilgi de doğrudan Apple tarafından aktarılıyor. Aslında böylece kullanıcıların servislere olan ilgisinin daha da artması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >