Apple, iOS 14.2 ile birlikte sisteme müzik tanıma özelliğini ekliyor

iOS 14.2
iOS 14.2

Apple, 2 yıl önce satın aldığı Shazam'ı iOS 14.2 ile birlikte sisteme entegre ediyor ve Denetim Merkezi'ndeki tek bir düğme aracılığıyla müzik tarama yapılabiliyor.

Böylece bilinmeyen müzikler için ek bir uygulama kurmaya ya da Siri'ye soru sormaya gerek kalmıyor.

Üstelik bu özellik arka planda uygulamalarda çalan müziğin de tanımlanmasını sağlıyor.

Bundan tam 2 yıl önce Shazam'ı 400 milyon dolara satın alan Apple, servisin artık tamamen reklamsız olacağını duyurmuştu. Anlaşma ve satın almanın tamamlanmasıyla birlikte Apple'ın Shazam'ı tam olarak nasıl kullanacağı ise merak konusu olmuştu. Zira o dönemde Apple servisleriyle entegre edilmesiyle alakalı çok fazla söylenti vardı.

Shazam'ın iOS 14.2 ile birlikte Denetim Merkezi içine bu şekilde dahil edilmiş olması çok daha kullanışlı bir yapı anlamına geliyor.
Shazam'ın iOS 14.2 ile birlikte Denetim Merkezi içine bu şekilde dahil edilmiş olması çok daha kullanışlı bir yapı anlamına geliyor.

Ancak bugün gelinen noktada parçalar birleşiyor. Apple, iOS 14.2 ile birlikte Denetim Merkezi'ne müzik tanıma özelliğini ekliyor. Bunun altyapısı da tahmin edebileceğiniz üzere tamamen Shazam'a ait.

Evet; şu ana kadar iOS'ta bu özelliği Siri üzerinden kullanmak mümkündü. Yani Siri'yi açıp küçük bir komut verdiğinizde şarkı ismi ve bilinen diğer detaylar gösteriliyordu. Fakat iOS 14.2 ile bu sistem daha sağlıklı hale geliyor.

Bu sayede Siri'ye gerek olmadan Denetim Merkezi üzerindeki müzik tanıma özelliğini aktif ederek müziği sorgulamak mümkün hale geliyor.

Uygulamalarda çalan müzik de tespit edilebiliyor.

Detaylar arasında AirPods konusu da var. Evet; bu müzik tanıma özelliği Siri takılıyken de çalışıyor. Böylece aslında doğrudan arka plandaki uygulamalarda çalan müzik de öğrenilebiliyor.

Nasıl aktif ediliyor?

Apple, iOS 14.2 ile birlikte müzik tanımlama özelliğini getiriyor ama kullanıcıların bunu aktif etmesi gerekiyor. Ayarlar / Denetim Merkezi üzerinden müzik tanıma sisteminin eklenmesi gerekiyor. Ardından kullanıma başlanabiliyor. Shazam altyapısıyla şarkı ve sanatçı ismi gibi detayları gösteren özellik, Apple Music ile entegre biçimde çalışarak yönlendirme yapıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >