Apple, iOS 14.3 üçüncü parti uygulamaları önermeye başlıyor

iOS 14.3
iOS 14.3

Apple, geliştiriciler için yayınladığı iOS 14.3 betasında bir dizi yenilik sunuyor. Bunlar arasında HomeKit aksesuarlarının genişletilmiş desteği, PS5 kontrolcüsü DualSense desteği ve ProRAW desteği ilk sırada.

Ancak Apple yeni sürümle birlikte üçüncü parti uygulamalara olan desteğini de artırıyor. Zira artık iPhone ve iPad kurulumunda kullanıcıların karşısına üçüncü parti uygulamalar getiriliyor.

Kısa süre önce iOS 14.3'ün geliştiricilere özel versiyonunu yayınlayan Apple, mobil işletim sistemi içerisine dahil ettiği simgelerle dahi konuşulmayı başarıyor. Zira yayınlanan haberler ve paylaşılanbilgiler, yeni nesil kablosuz kulak üstü kulaklığın yakın zamanda duyurulabileceği yönünde.

iOS 14.3 ile hangi yenilikler geliyor?

iOS 14.3 ile birlikte gelen önemli yeniliklerden bir diğeri de ProRAW. Böylece iPhone 12 ailesiyle birlikte RAW çekim yapılabiliyor.
iOS 14.3 ile birlikte gelen önemli yeniliklerden bir diğeri de ProRAW. Böylece iPhone 12 ailesiyle birlikte RAW çekim yapılabiliyor.

Mobil işletimsisteminin yenisürümüyle birlikte aslında daha çok aksesuarodaklı birtakım güncellemeler sunuluyor. Ancak bunlara ek olarak elbette düzeltmeler ve hatalarıngiderilmesi konusunda da önemli adımlar atılmış.

HomeKit aksesuar güncellemeleri bahsettiğimiz 'aksesuar' başlığı altında ilk sırada yer alıyor. Öte yandan RAW video çekmek isteyenlere özel olarak iPhone 12 ailesinde ProRAW isimli özellik de yeni sürümle birlikte geliyor.

Daha sonrasında yine önemli detaylardan bir diğeri ise PlayStation 5 kontrolcüsü olan DualSense'e destek veriliyor olması.

iOS 14.3 ile birlikte artık iPhone ve iPad kurulumlarında üçüncü parti uygulamaları önermeye başlıyor.
iOS 14.3 ile birlikte artık iPhone ve iPad kurulumlarında üçüncü parti uygulamaları önermeye başlıyor.

Son olarak uygulama önerileri de iOS 14.3'te fazlasıyla konuşulan özelliklerden biri. Geçtiğimiz dönemlerde Apple başta Spotify olmak üzere birçok farklı uygulama geliştiricinin şikayetleriyle karşı karşıya kalmıştı. Bu şikayetlerin temelini 'temel soruşturmaları' oluşturuyor. Apple, kendi uygulamalarını ön plana çıkararak üçüncü parti uygulamaları geliştiren bazı şirketlere orantısız güç uyguluyor da denilebilir.

Apple artık iOS 14.3 ile birlikte yeni iPhone ya da yeni iPad alan kişilere kurulum anında üçüncü parti uygulama önerileri sunmaya başlıyor. Yani kurulum sırasında yalnızca kendi uygulamalarıyla yola devam etmek değil uygulama önerileriyle geliştiricileri de desteklemek amacıyla bu tarz bir adım atılıyor.

Ancak kurulum ekranındaki bu üçüncü parti uygulama önerme konusu yalnızca belirli bölgeler için geçerli olacak. Yani iPhone ya da iPad kurulumu yapacak herkesin karşısına bu ekran çıkmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >