Apple, iPhone 8 üretimini erkenden başlatabilir

apple iphone 8
apple iphone 8

Yapılan analiz ve tahminlere göre Apple, iPhone 8 üretimini erkene alacak ve normalde ürettiğinden üç kat daha fazla iPhone üretecek.

Apple'ın ilk iPhone'u tanıtmasının ardından tam olarak 10 yıl geçti. Bu süreçte hem tasarım hem de özellik anlamında çok önemli aşamalar kaydeden iPhone herkesin satın aldığı ya da almak istediği akıllı telefon olmayı başardı. Özellikle son yıllarda tanıtılan iPhone'lar, raflara çıktığı anda kısa sürede tükeniyor.

Cupertinolu teknoloji şirketinin, iPhone 8 ile birlikte devrimsel yenilikler yapması bekleniyor. Bu kapsamda özellikle ekran ve batarya konusunda gelişmeler yaşanacağı tahmin ediliyor. Cihazda yeni nesil OLED ekrana ek olarak yüksek kapasiteli bir batarya sunulacağı tahmin ediliyor. Elbette en sonunda kablosuz şarj teknolojisinin de iPhone 8 ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkacağı öngörülüyor. En azından şirkete yakınlığıyla bilinen analistlerin iPhone 8 hakkındaki görüşleri bu şekilde.
iPhone 8 ortaya çıktı: 10.yıla özel iPhone 8 konsepti videosu yayınlandı
Son olarak, Apple'ın iPhone 8 üretimini öne alacağı düşünülüyor. Özellikle ürünün çıkışıyla yaşanabilecek stok sıkıntısını ortadan kaldırmak adına şirketin bu konuda çözüm üreteceği ifade ediliyor. Normal şartlarda iPhone üretimleri Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında başlıyor. Bu üç aylık süreçte yeni iPhone'dan tam olarak üç milyon adet üretiliyor. Ancak bu üç aylık dönemde iPhone 8 için toplamda 9 milyon adet üretim planlanıyor.

Neredeyse çerçevesiz OLED bir ekranla gelmesi beklenen yeni iPhone, cam kaplama özel tasarımıyla önceki ürünlerden çok daha farklı olacak. Öte yandan iPhone 8'de 10 nm üretim mimarisiyle geliştirilecek olan Apple A11 yongasının kullanılması bekleniyor. Ayrıca doğrudan ana ekrana entegre edilecek olan parmak izi okuyucu ve IP68 su geçirmezlik sertifikası da diğer detaylar arasında. 

Elbette şu anda şirket cephesinden konuyla alakalı olarak gelen net bir bilgi ya da açıklama yok. Fakat birkaç ay içerisinde daha fazla detayın netleşeceği aşikar.
Son olarak, Apple'ın iPhone 8 üretimini öne alacağı düşünülüyor. Özellikle ürünün çıkışıyla yaşanabilecek stok sıkıntısını ortadan kaldırmak adına şirketin bu konuda çözüm üreteceği ifade ediliyor. Normal şartlarda iPhone üretimleri Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında başlıyor. Bu üç aylık süreçte yeni iPhone'dan tam olarak üç milyon adet üretiliyor. Ancak bu üç aylık dönemde iPhone 8 için toplamda 9 milyon adet üretim planlanıyor. Neredeyse çerçevesiz OLED bir ekranla gelmesi beklenen yeni iPhone, cam kaplama özel tasarımıyla önceki ürünlerden çok daha farklı olacak. Öte yandan iPhone 8'de 10 nm üretim mimarisiyle geliştirilecek olan Apple A11 yongasının kullanılması bekleniyor. Ayrıca doğrudan ana ekrana entegre edilecek olan parmak izi okuyucu ve IP68 su geçirmezlik sertifikası da diğer detaylar arasında. Elbette şu anda şirket cephesinden konuyla alakalı olarak gelen net bir bilgi ya da açıklama yok. Fakat birkaç ay içerisinde daha fazla detayın netleşeceği aşikar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >