Apple, koronavirüs nedeniyle mağazalarını kapatıyor

Apple mağazaları
Apple mağazaları

ABD'li teknoloji devi Apple, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle perakende satış yapılan mağazalarını 27 Mart'a kadar kapatma kararı aldı.

Çin’deki mağazaları bir aydır kapalı olan ve dün yeniden açma kararı alan Apple, virüsün kriz merkezinin değişmesinin ardından küresel çaptaki tüm noktaları için kapatma kararı aldı.

27 Mart'a kadar kapalı tutulacak

Konuya ilişkin açıklama şirketin web sitesinden yapıldı.

CEO Tim Cook tarafından paylaşılan açıklamada, virüsün dünya genelindeki etkisine dikkat çekildi.

Sosyal alanlardaki yoğunluğun azaltılmasının önemi vurgulanarak, Apple'ın perakende satış yapılan mağazalarının27 Mart tarihine kadar kapalı tutulacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu kararın Çin'i kapsamadığı ve şirketin çevrimiçi mağazasının hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi.

Türkiye'deki mağazaları da kapatıldı

Şirketin Türkiye’de de iki mağazası bulunuyor. İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de yer alan mağazalar, internet sitelerinden yapılan açıklamada “geçici bir süre” kapalı olduklarını duyurdu. Kapalı olunan tarihler ise şimdilik 14-20 Mart olarak açıklandı.

Ölü sayısı artıyor

  • Çin'in Hubey eyaletinin Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs sebebiyle şu ana kadar dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 429.
  • Toplam vaka sayısı ise 145 bine ulaşmış durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >