Apple, Mart'ta yeni bir ucuz iPhone çıkarabilir

iPhone SE 2
iPhone SE 2

Yeni iddialar, Apple'ın iPhone SE'nin devamı niteliğinde uygun fiyatlı yeni bir iPhone'u Mart'ta tanıtacağı yönünde.

Apple'dan gelen bir doğrulama yok. Ama tedarik zincirinin bu sıra aktif çalıştığı ve Şubat'ta seri üretimin başlayacağı söyleniyor.

Yeni iPhone'ların tanıtılmasına yaklaşık 8 ay var. Ama konu Apple olunca sızıntılar aylar öncesinde başlıyor. Evet, şirket ortaya çıkan hiçbir bilgiyi doğrulamıyor. Fakat bir şekilde gündem olmayı başarıyor ve çok fazla konuşuluyor. Eylül'de, son yıllardaki gibi üç modelin birlikte tanıtılması bekleniyor.

Yeni iPhone'larınMaliyetin düşürülmesi için yeni versiyonda da Face ID yerine Touch ID sisteminin kullanılması bekleniyor. tanıtılmasına yaklaşık 8 ay var. Ama konu Apple olunca sızıntılar aylar öncesinde başlıyor. Evet, şirket ortaya çıkan hiçbir bilgiyi doğrulamıyor. Fakat bir şekilde gündem olmayı başarıyor ve çok fazla konuşuluyor. Eylül'de, son yıllardaki gibi üç modelin birlikte tanıtılması bekleniyor.

Hareketli bir dönem geçiyor

Şu son birkaç gündür Eylül'den önce yeni bir iPhone daha tanıtabileceği iddiaları yüksek sesle dile geliyor. Bu telefonun uygun fiyatıyla öne çıkması bekleniyor.

Bloomberg'e göre Apple, iPhone SE'den bu yana ilk kez Şubat'ta bu kadar hareketli bir dönem geçiriyor.

Uygun fiyatlı iPhone'un Mart'ta tanıtılması söz konusu. Düşük maliyetli iPhone ile alakalı raporlar, söylentiler ve tahminler aslında geçen yıldan bu yana devam ediyor. Ama uygun fiyatlı iPhone ihtiyacı ve son dönemlerde artan söylentiler bu ihtimali daha da kuvvetlendiriyor.

Uygun fiyatlı yeni iPhone için seri üretimin Şubat'ta başlaması bekleniyor.
Uygun fiyatlı yeni iPhone için seri üretimin Şubat'ta başlaması bekleniyor.

Apple sızıntılarıyla bilinen analist Ming-Chi Kuo, daha önce yeni telefonun iPhone 8'e benzeyeceğini ve 4.7 inç'lik bir ekrana sahip olacağını bildirmişti. Ayrıca Apple'ın iPhone 11'e güç veren A13 yonga setiyle bu modeli sunacağını da özellikle ifade etmişti. Ayrı bir Bloomberg raporu, şirketin son zamanlarda tedarikçilerden uygun fiyatlı iPhone için 'beklenenden daha yüksek' talepler sebebiyle A serisi işlemci üretimini artırılmasını istediği söyleniyor. Ayrıca düşük maliyetli telefonun yakın zamanda seri üretimine başlanacağı da tahminler arasında.

Bloomberg, cihazın olası boyutundan ve işlemcisinden bahsetmenin yanı sıra maliyeti düşürmek adına Touch ID destekleyeceği ve Face ID'ye yer verilmeyeceğini ifade ediyor. iPhone SE 2 olarak çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Ama düşük maliyetli herhangi bir model, Apple'ın gelişmekte olan ülkelerde varlığını artırması için büyük önem taşıyor.