Apple, Siri patent savaşında Çin'de 1.4 milyar dolarlık davayla karşı karşıya

Siri
Siri

Çinli Shanghai Zhizhen, Siri'nin ses tanıma teknolojilerinde Apple'ın patent ihlali yaptığını iddia ediyor.

Hatta şirket 1.4 milyar dolarlık davayla birlikte Apple ürünlerinin satış ve üretimini engelleyerek cihazların kullanımını durdurmak istiyor.

Konuyla alakalı olarak şu anda Apple cephesinden yapılan herhangi bir açıklama yok.

Çinli yapay zekâ şirketi Shanghai Zhizhen, Siri'de kullanılan bazı teknolojilerde patentlerin kendilerine ait olduğu gerekçesiyle Apple'a 1.4 milyar dolarlık dava açtı. Şirket, patent ihlali yapılan ürünlerin satışını ve üretimini engellemek ve hatta kullanımını durdurmak istiyor.

Şirket, bu teknolojilerin kullanıldığı ürünlerin tamamında satışı yasaklamak istiyor.

Apple, geçtiğimiz dönemlerde de Siri'ye yönelik patent ihlal davalarıyla karşılaşmıştı.
Apple, geçtiğimiz dönemlerde de Siri'ye yönelik patent ihlal davalarıyla karşılaşmıştı.

Bildiğiniz gibi sesli asistan Siri, Mac'lerde; iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV'lerde kullanılıyor. Ayrıca HomePod da bu listeye dahil.

Tüm Apple ekosistemine entegre edilen akıllı asistanda eğer iddia edildiği gibi bir patent ihlali söz konusuysa para cezası ödeyecek gibi görünüyor.

İlerleyen süreçte alınacak cezanın ve ödenecek rakamın ya da yaptırımların detayları netleşecek.

    Shanghai Zhizhen neler yapıyor? Yapay zekâ alanına özel çalışmalar yapan şirket, sesli asistanlara yönelik patentleri de bünyesine katıyor. Özellikle ses tanıma teknolojileri konusunda yatırımlara da sahip.

Google, Facebook ve Amazon gibi diğer Amerikan teknoloji şirketlerinin aksine Apple'ın Çin'de çok büyük bir varlığı var. Bunun nedeni, Cupertino merkezli şirketin Çin'in kısıtlayıcı internet yasalarına uyma isteğinden kaynaklanıyor. Konuyla alakalı olarak Apple cephesinden gelen herhangi bir açıklama ise yok.