Apple Siri yeni iPhone'da güç tuşuna tanımlanacak

Apple Siri
Apple Siri

12 Eylül'de tanıtılacak olan yeni iPhone ile birlikte fiziksel ana menü tuşunun tarihe karışması bekleniyor. Peki ama bu durumda Siri nasıl aktive edilecek? İşte detaylar...

Apple'ın aylardır beklenen tanıtım etkinliğine bir hafta kala, yeni nesiliPhone'larla alakalı ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Uzunca bir süredir sızan bilgiler, iPhone 8 ya da diğer adıyla iPhone X'de fiziksel bir ana menü tuşu yer almayacağı yönündeydi.

Bu doğrultuda kullanıcıların aklına gelen ilk sorulardan birisi ise Siri'nin nasıl aktive edileceği oluyor. Şu anda iPhone 7 serisi dahil diğer tüm iPhone'larda Siri'nin fiziksel ana menü tuşuyla aktif edildiği düşünüldüğünde aslında kullanıcıların kafasındaki soru işareti de hayli mantıklı geliyor.

Apple iPhone Siri, şu anda fiziksel ana menü tuşuna uzun süre basıldığında devreye giriyor ve sesli komutları algılamaya hazır hale geliyor.
Apple iPhone Siri, şu anda fiziksel ana menü tuşuna uzun süre basıldığında devreye giriyor ve sesli komutları algılamaya hazır hale geliyor.

Bu noktada Siri'nin ana çıkış noktası olan seslenme devreye girecek gibi görünüyor. Yani artık kullanıcılar telefon boş durumdayken kişisel asistanı harekete geçirmek için daha çok "Hey Siri" komutunu kullanacak.

Ama buna ek olarak Siri'nin bir fiziksel tuşa tanımlanması da söz konusu. İşte bu fiziksel tuş muhtemelen güç tuşu olacak. Yani Siri yeni iPhone ile birlikte ana menü tuşundan koparak, güç tuşuyla harekete geçirilebilecek. Elbette Apple'ın farklı bir çözüm sunması da söz konusu, 12 Eylül'deki etkinlikle konuya ilişkin detaylar net bir şekilde ortaya çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >