Apple ve Qualcomm arasındaki buzlar eriyor

Apple-Qualcomm arasındaki buzlar eriyor...
Apple-Qualcomm arasındaki buzlar eriyor...

Apple ve Qualcomm arasında uzunca zamandır devam eden anlaşmazlık, kısa süre içerisinde yerini sükunete bırakacak gibi duruyor. Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf’un yaptığı açıklamaya göre Apple ile Qualcomm arasındaki ilişkiler tamamen düzelebilir…

Qualcomm şirketi, iPhone’lardaki pil ömrünü artırmak için 6 farklı patentini kullandığı iddiasıyla Apple’ı dava etmişti. İki şirket arasında bir süredir karşılıklı davalar üzerinden gerçekleşen gerilim savaşa dönüşmek üzereydi bile denilebilir. Apple, bu senenin başında Qualcomm’a dava açarak işlemci üreticisinden tam 1 milyar dolar değerinde bir tazminat talep etmişti. Bu davanın ardından Qualcomm aradan geçen 4 ayın üzerine Qualcomm’a karşı dava açmıştı. Şirket, Apple tarafından kendisine yöneltilen toplamda 389 farklı suçlamanın tamamını reddetmişti.

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf
Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf

Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, Wall Street Journal’ın D. Live konferansında yaptığı açıklamada ücretler üzerinde mutabık kalmak için bu süreçlerle karşılaşıldığını ve tüm bu davalara rağmen işin sonunda uzlaşmanın sağlanabileceğini söyledi. Mollenkopf’a göre önümüzdeki dönem içerisinde iki şirketin bir arada çalışma alışkanlıklarına dönmesi sürpriz olmayacak. Mollenkopf, “Sonuç olarak unutulmaması gereken şey şu ki; bu mesele bir akıllı telefonun üretiminde kullanılan özel teknolojilerin fiyatlandırması üzerinedir. Sorunlar çözülecektir fakat sadece ne kadar ücret ödeyeceklerine karar vermeleri gerek." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >