Apple Watch bağımsızlığını ilan ediyor: Apple Watch 3'ün yeni özellikleri belli oldu

Apple Watch
Apple Watch

Apple'ın yeni nesil akıllı saati Watch 3 ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Son olarak akıllı saatin iPhone'a bağımlı kalmadan çalışabileceği netleşti.

Bundan tam olarak üç yıl önce Apple CEO'su Tim Cook tarafından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte tanıtılan Watch akıllı saat, şirketin "giyilebilir teknoloji" kategorisindeki ilk ürünü olma "özelliği taşıyor. Hatta bu kapsamda geçen sene Eylül'de Apple Watch'un ikinci versiyonu da tanıtılarak satışa sunuldu. Ortaya çıkan son bilgiler ABD merkezli dev şirketin bu sene yeni nesil Apple Watch'u tanıtacağı yönünde.

Apple Watch 3'ün tasarım tarafında diğer iki versiyondan pek farkı olmayacağı söyleniyor. Ancak buna ek olarak teknik özelliklerde önemli "güçlendirmeler" yer alacak.
Apple Watch 3'ün tasarım tarafında diğer iki versiyondan pek farkı olmayacağı söyleniyor. Ancak buna ek olarak teknik özelliklerde önemli "güçlendirmeler" yer alacak.

Apple'ın akıllı saatleri ilk üründen bu yana Quanta Computer tarafından üretiliyor. Dolayısıyla serinin en yeni ürünü olacak Apple Watch 3'ün de doğrudan bu şirket tarafından üretileceğini söyleyebilmek mümkün. Yeni Apple Watch'ta, eski versiyonlara kıyaslandığında tasarım anlamında çok büyük değişiklikler olmayacak; yani kullanıcıların tasarım tarafında beklenti içine girmemesinde yarar var.

Apple Watch 3'ün en önemli detaylarından biri hücresel veri bağlantısı. Böylece ilk iki modelde yer almayan "iPhone bağlantısı olmadan Apple Watch'u kullanma" durumu gerçeğe dönüşüyor. Yani diğer bir tabirle bu sayede akıllı telefona ihtiyaç duymadan tüm işlemler akıllı saat üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Buna ek olarak Apple Music ve iMessage da bağımsızlığını kazanıyor; yani herhangi bir akıllı telefon bağlantısı olmadan bu uygulamaların kontrolü de sağlanabilecek. Son olarak, teknik tarafta ise Apple Watch 3 ile birlikte daha güçlü işlemci ve daha yüksek kapasiteli bir batarya geleceği de bilinen ayrıntılar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >