Apple yeni iPhone üretimini Hindistan'a taşıyabilir

Apple iPhone
Apple iPhone

Cupertino merkezli Apple, yeni nesil üst seviye modellerin üretimini Hindistan'da gerçekleştirmeyi hedefliyor. Detaylar haberimizde:

Apple ve Çin arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Patent ihlalleri sebebiyle Çin ve Almanya'daki iPhone satışlarının yasaklanmasının ardından Apple çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Cupertinolu şirket, tepeseviyesi diyebileceğimiz yeni modelleri Çin dışında üretmek istiyor.

Böylece iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR üretimi gelecek yıldan itibaren Hindistan'a taşınabilir.
Böylece iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR üretimi gelecek yıldan itibaren Hindistan'a taşınabilir.

Üretim Hindistan'a taşınabilir

Bu sene iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR gibi üç farklı modelle raflara çıkan Apple aslında bahsi geçen bu ürünlerin tamamını Amerika'da tasarladı. Ama üretim her zaman olduğu gibi Çin'de gerçekleşti. Yeni söylentiler ise üretimin Hindistan'a taşınacağı yönünde. Hatta bunun için Foxconn'un 356 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı da söylentiler arasında.

Şirketin önümüzdeki yıl iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR gibi modellerin Hindistan'daki üretimini başlatması bekleniyor. Bu aslında Hindistan için de büyük önem taşıyor. Çünkü böylece yeni istihdam alanları oluşacağı ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >