Apple, yeni koruyucu kalkanlar için montaj kılavuzu yayınladı

Tim Cook
Tim Cook

Apple, sağlık personeli için geliştirdiği yeni yüz kalkanlarına yönelik özel bir montaj kılavuzu yayınladı.

Haftada 1 milyon şeffaf koruyucu üretmeyi planlayan Apple, böylece koronavirüs ile ilk saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına destek sağlamayı amaçlıyor.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık çalışanlarını koronavirüs etkilerinden korumak için 'koruma kalkanları' üretmeye başladı. Şirket CEO'su Tim Cook, Pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada haftada 1 milyon adet şeffaf korucuyu kalkan üretmeyi planladıklarını bildirdi. Ayrıca, daha önce açıklanan 10 milyon maske bağışı da 20 milyon adede çıkarıldı.

Koruyucu kalkanları, en acil ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmak için ABD'deki tıp uzmanları ve hükümet yetkilileriyle yakın işbirliği yapıyoruz.

Yeni geliştirilen şeffaf koruma kalkanları ilk kez geçen hafta SantraClara Vadisi'ndeki Kaiser Permanente tesislerine teslim edildi. Cook, aslında her koruyucunun iki dakika gibi bir sürede toplandığını belirtiyor. Üstelik doktorlardan gelen geri bildirimlerin de olumlu olduğunun altını çiziyor.

Her hafta 1 milyon koruyucu üretmeyi planlanıyoruz.

Apple koruyucu maskeler sağlık personellerinin koronavirüs etkilerinden korunmasını sağlamak için tasarlanıyor.

Apple, bu haftanın sonuna kadar 1 milyon koruyucu kalkanı bitirmeyi planlıyor. Önümüzdeki hafta için de aynı hedef geçerli. Yani aslında haftalık 1 milyon üretimperiyodunun oturması bekleniyor. Şirket, bu maskeler için Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de malzeme ve üretim gerçekleştiriyor.

Koruyucu kalkan iplerinin nasıl bağlanacağı da görülebiliyor.
Koruyucu kalkan iplerinin nasıl bağlanacağı da görülebiliyor.

Apple, tamamen sağlık çalışanlarına özel olarak geliştirdiği şeffaf koruyucu koruyucularla alakalı destek yönergeleri ve bir kılavuz videosu da yayınladı. Basit plastik cihazlar, KOVID-19 salgınında en büyük risk grubunu korumaya odaklanıyor.

Kalkanlar ilk kez, Apple CEO'su Tim Cook'un Pazar günü yaptığı canlı yayında birkaç saniye göründü. Fakat yayınlanan video yüz kalkanlarının nasıl monte edileceğini gösteriyor. Bu içerikler Apple Destek sayfasında da paylaşıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >