Apple yeni kulaklığını tanıttı: Telefondan bile pahalı

AirPods Max
AirPods Max

Apple son aylarda hakkında onca sızıntı ve söylenti çıkan ilk kulak üstü kulaklık modeli AirPods Max’i görücüye çıkardı. Kulaklığın 5 bin 699 TL'lik fiyatı ise dikkati çekiyor.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple 'AirPods Max' isimni ilk kulak üstü kulaklığını görücüye çıkardı.

Fiyatı ile bir anda sosyal medyanın gündemine oturan AirPods Max 5 bin 699 TL fiyat etiketi ile 15 Aralık'ta Türkiye'de satışa sunulacak.

Tek şarj ile 20 saat çalışıyor

Uzay grisi, gümüş, yeşil, gök mavisi ve pembe renk seçenekleri ile gelen model aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır, dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses gibi özellikleri barındırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kulaklık tek şarj ile 20 saate kadar müzik dinleme ve sesli görüşme imkanı sağlıyor.

Tek şarj ile 20 saat çalışıyor
Tek şarj ile 20 saat çalışıyor

Kulağa takıldığında otomatik olarak çalışıyor

  • AirPods Max'te bulunan takip özelliği sayesinde kullanıcılar kulaklığı taktığında medya otomatik olarak oynatılıyor, çıkardığında ise yine otomatik olarak duraklatılıyor.

Aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır, dinamik kafa izleme gibi özellikleri bulunuyor
Aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır, dinamik kafa izleme gibi özellikleri bulunuyor

Kulaklığın iOS, iPadOS, watchOS, macOS ve tvOS sürümleri ile uyumlu olduğunun altını çizen Apple, AirPods Max'i Apple dışındaki cihazlarda kullanılması durumunda tüm özelliklerden faydalanılamayacağını belirtiyor.

Apple geçtiğimiz aylarda tanıttığı iPhone SE modelini ülkemizde 5 bin 299 TL fiyat etiketi ile satıyor. Başka bir deyişle dün tanıtılan kulaklık bu iPhone modelinden daha pahalı bir fiyata satışa sunuldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >