Apple yeni patent aldı: Ekran altı kameralı iPhone çalışmaları devam ediyor

iPhone
iPhone

Apple'ın satın aldığı patent, yeni iPhone'larda birkaç sene içinde ekran altı kameralı modellere geçiş olabileceğini gösteriyor.

Şirket, her zamanki gibi Android tarafında teknolojinin tam anlamıyla oturmasını bekliyor olabilir.

Son birkaç yıl içinde akıllı telefonların kenar çıtaları önemli oranda inceldi ve ön kameralar çentik ya da damla sistemiyle gizlendi. Bunun bir sonraki aşaması ise ön kameraların doğrudan ekran altına gizleniyor olması. Şu anda bu sistem üzerinde çalışan çok fazla üretici var. ZTE, Samsung ve Huawei ise Android tarafında başı çekenler arasında. Elbette Apple cephesinden de benzer haberler geliyor.

Bu sene olmasa da önümüzdeki yıllarda iPhone'larda da ön kameraların ekran altına dahil edilebilir. Aslında bir süredir bu teknoloji üzerinde çalışan şirketin aldığı yeni patent bu haberlerin tekrardan gündeme gelmesini sağladı.

Apple iPhone'larda ön kameranın ekran altına gizlenmesiyle alakalı teknolojinin patent görseli bu şekilde.
Apple iPhone'larda ön kameranın ekran altına gizlenmesiyle alakalı teknolojinin patent görseli bu şekilde.

Elbette bu teknolojinin maliyeti oldukça yüksek. Zira çekim sırasında şeffaf halini alan kameranın özel birtakım donanımları var ve bunlar da telefon fiyatlarının önemli oranda artmasına neden oluyor.

Apple'ın her zamanki gibi Android tarafındaki rakiplerini beklediği tahmin ediliyor. Yani aslında teknoloji tam anlamıyla verimli kullanılmaya başlanıncaya kadar yeni iPhone'larda bu sistemi görmeyebiliriz. Ancak tepe seviyesi modellerde birkaç yıl içinde bu teknolojinin standart halini alabileceği konuşuluyor.

Her ne kadar patent görselinden çok fazla detay anlaşılmıyor olsa da zaman içinde kapsamın genişleyeceğine şüphe yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >