Apple'a 'devasa' fatura: 'Tam 500 milyon Euro'

Apple ve Fransa arasındaki 'vergi anlaşmazlığı' 500 milyon Euro'luk karara bağlandı.

Apple ve Fransa arasında yapılan görüşmeler ve yoğun vergi mücadeleleri neticesinde anlaşma sağlandı. Resmiyete dökülen verilere göre Apple, Fransa'da tam 500 milyon Euro vergi ödeyecek...

Apple'ın artık alışkanlık haline getirdiği 'Avrupa ülkeleriyle vergi sorunları yaşama' adeti güncelliğini koruyarak farklı ülkelere sıçrıyor. Özellikle vergi konusundaki 'anlaşılmaz' tavrına karşı sert tepki gösteren, bunu sindirmeyen ülkelerle büyük sorunlar yaşayan Apple, dünyanın en değerli pazarlarından biri olarak değerlendirebileceğimiz Avrupa'yı elinde tutmak için fedakarlıklar yapması gerektiğinin de farkında.

Apple, birçok farklı Avrupa ülkesinde 'vergi sorunları' yaşamaya devam ediyor.
Apple, birçok farklı Avrupa ülkesinde 'vergi sorunları' yaşamaya devam ediyor.

Apple, genel olarak Avrupa'daki düşük vergi oranlarına sahip ülkeleri çalışma bölgesi olarak tayin ederken vergi oranlarının düşük olmasıyla ilgi çeken İrlanda'yı da kendisine ait, 'özel bölge' olarak belirlemişti. İrlanda ve Apple arasında imzalanan anlaşmanın ardından Fransa, şirkete sorun çıkaracak bir dizi maddeye sahip bir dava hazırlığında olduğunu resmen açıklamıştı.

500 milyon Euro'luk ödeme resmen onaylandı

Fransa'da görev yapan vergi kuruluşları, Apple'ı uzun bir süredir göz hapsinde tutuyordu. Apple'ın vergi ödemediğini ispatlamak konusunda yeteri kadar delile sahip olmayan Fransa da Apple ile anlaşmanın değerli ve faydalı olacağını düşünerek şirketle masaya oturdu. Masadan çıkan sonuç ise ABD'li teknoloji devinin Fransa'ya tam 500 milyon Euro vergi ödemesi olarak karşımıza çıkıyor.

Apple, Fransa'daki vergi cezasından da bağımsız olacak şekilde ciddi maddi krizlerle de baş başa.
Apple, Fransa'daki vergi cezasından da bağımsız olacak şekilde ciddi maddi krizlerle de baş başa.

Küresel boyutta büyük ekonomik problemlerle yüzleşen şirket, şu an için masrafları kısmak ve tasarruf yapmak konusunda kararlı. Fransa'ya ödenecek 'devasa' tutar da bu kararlılığı daha anlamlı kılıyor...

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📣 📣

GZT Teknoloji (@gztteknoloji)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >