Apple'dan 1 milyar dolarlık dev yatırım: Mac Pro'lar burada üretilecek

Apple, Teksas-Austin'de yeni kampüs inşaatına başladığını duyurdu.
Apple, Teksas-Austin'de yeni kampüs inşaatına başladığını duyurdu.

ABD merkezli bilgisayar üreticisi Apple, Teksas-Austin'de yaklaşık 278 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir kampüs inşaatına başladığını duyurdu. Apple'dan yapılan açıklamaya göre, 1 milyar dolar yatırımla 2022 yılında tamamlanması beklenen kampüste en yeni Mac Pro bilgisayarların üretimi de yapılacak.

ABD merkezli, tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar üreticisi Apple Inc. Teksas, Austin’de 1 milyar dolar yatırımla yaklaşık 278 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir kampüs inşaatına başladığını duyurdu. Açıklamada, yeni kampüsun, şirketin yerel yatırımları genişletme planlarının bir parçası olarak, Amerikan ustalık ve yaratıcılığına olan güvenden dolayı, Teksas’ta yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

7 bin kişi istihdam ediyor

Teknoloji devi Apple, Austin'de yaklaşık 7 bin kişi istihdam ediyor. Apple'ın açıklamasında ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın üretim tesisini ziyaret edeceği de belirtildi.

"Mac Pro'yu Austin'de geliştirmek gurur verici"

Apple CEO'su Tim Cook, "Austin'in en güçlü cihazı olan Mac Pro'yu Austin'de geliştirmek hem gurur verici hem de Amerikan ustalığının kalıcı gücünün bir kanıtı. Yeni kampüsümüzün Austin'deki inşaatı devam ederken, Apple, şehirle yakın bağımızı derinleştiriyor. 2,4 milyon Amerikan işinden ve sayımından sorumlu olan Apple, Amerika'nın inovasyon hikayesine katkıda bulunmakta kararlı" dedi.

Apple'ın dev projesi tamamlandığında bu şekilde görünecek.
Apple'ın dev projesi tamamlandığında bu şekilde görünecek.

"Apple, ABD ekonomisine 350 milyar dolar katkıda bulunacak"

Cook sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Apple’ın Austin’deki büyümesi, ABD’deki üretim, mühendislik ve diğer işlere olan yatırımını artırmak amacıyla Ocak 2018’de ilan edilen şirketin ülke çapındaki genişlemesinin bir parçası. Apple, 2018 ve 2023 yılları arasında ABD ekonomisine 350 milyar dolar katkıda bulunmaya devam ediyor ve bu süre zarfında ülke genelinde şehirlerde ilave 20.000 çalışanı işe alacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >