Apple'ın kurucusundan çarpıcı açıklama:"Elon Musk'a inanmıyorum!"

Tesla
Tesla

Nordik İş Forumu'nda yaptığı açıklamalarda Tesla ve Elon Musk'ın sözlerini tutmadığını dile getiren Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, hem Tesla hem de Elon Musk'a inanmadığını ifade etti.

Steve Jobs ile birlikte Apple'ın kurucu ekibinde olan Steve Wozniak, her ne kadar işleri Jobs'ın ele geçirmesiyle arka planda kalsa da şirketin bugünlere gelmesindeki en önemli isimlerden biri. Dolayısıyla şu anda söylediği sözlerle önemli bir kitleye erişebiliyor. Wozniak, son olarak da Nordik İş Forumu'nda Tesla ve kurucusu Elon Musk hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

Steve Wozniak, sosyal medya hesaplarından zaman zaman Tesla otomobillerini paylaşıyor.
Steve Wozniak, sosyal medya hesaplarından zaman zaman Tesla otomobillerini paylaşıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Tesla'dan iki otomobil satın alan Apple'ın kurucu ortağı Wozniak, kurulduğu günden bugüne Tesla'nın hayranı olduğunu açıkça dile getiriyor. Hatta bir sonraki teknoloji devriminin elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından gerçekleştirileceğini düşünüyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak Wozniak, Elon Musk'ın projelerindeki zaman çizelgesine sadık kalamaması sebebiyle eleştirilerini de dile getiriyor. Hatta bu eleştiriler o kadar sert bir dille ifade ediliyor ki Wozniak, Tesla ya da Elon Musk'ın söylediklerine artık hiçbir şekilde inanmayacağını özellikle belirtiyor.

Tesla ve Elon Musk'ın söylediklerine inanmadığını dile getiren Wozniak, pazarlama açısından Steve Jobs ile Elon Musk'ın aynı yeteneklere sahip olduğunu ifade ediyor.
Tesla ve Elon Musk'ın söylediklerine inanmadığını dile getiren Wozniak, pazarlama açısından Steve Jobs ile Elon Musk'ın aynı yeteneklere sahip olduğunu ifade ediyor.

"Elon Musk ve Tesla'nın söylediklerine inanmıyorum"

Tesla'nın iki yıl önce otonom sürüşmodu konusunda önemli adımlar atan MobilEye ile zıtlaşması ve yollarının ayrılması üzerinde duran Apple'ın efsanevi ismi, Elon Musk'ın 2017'de Tesla'ların "tamamen otonom sürüş" sunacağı açıklamasını da baz alarak, verilen sözlerin hiçbir şekilde dile getirilmediğini ifade ediyor. Dolayısıyla Wozniak, "Şimdi Elon Musk ya da Telsa'nın söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Ama yine de arabalarını seviyorum" şeklinde bir açıklama yaptı.

"Birçok farklı işe kanalize oluyor!"

Konuşmasında Steve Jobs ile Elon Musk'ı ortak zeminde buluşturan Steve Wozniak, Musk'ın da tıpkı Jobs gibi pazarlama yeteneğinin kuvvetli olduğunu ifade ediyor. Üstelik Wozniak, Musk'ın vaatlerini gerçekleşmemesinin sebebi olarak birçok farklı işe kanalize olmasını şeklinde görüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >