Ara Güler Dijital Fotoğraf Sergisi açıldı

Ara Güler.
Ara Güler.

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Ara Güler Dijital Fotoğraf Sergisi Taksim'de ziyarete açıldı. Sergide Güler'in çeşitli dönemlerde çektiği 200'den fazla fotoğraf sergileniyor.Sergi 29 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Taksim Meydanı'nda kurulan dijital gösterim merkezinde açılan sergide projeksiyonlarla sahneye yansıtılan Güler'in çektiği fotoğraflar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Sergide eski İstanbul'a dair fotoğraflarda yer alıyor.
Sergide eski İstanbul'a dair fotoğraflarda yer alıyor.

'Sergide dünyanın dört bir yanından fotoğraflar var'

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan sergide Güler'in çeşitli dönemlerde çektiği 200'den fazla fotoğraf sergileniyor.

Ara Güler'in dünyaca ünlü sanatçılarla çekildiği fotoğrafçılarda sergide bulunuyor.
Sergiyi gezen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Güler'in Türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki bu sergi Ara Güler'i, bu toprakları, bu ülkeyi daha iyi anlama konusunda bir fırsat. Güler, Beyoğlu'nun, İstanbul'un, ülkemizin önemli bir değeri. Fotoğrafçılık tarihi açısından çığır açan bir yönü var. Savunduğu değerler, bu topraklara bağlılığı daha değerli kılıyor. Sergide eski İstanbul'dan, ünlülerden ve dünyanın dört bir yanından fotoğrafları var." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >