Ara Güler'in son röportajı ortaya çıktı

Ara Güler
Ara Güler

Dünyaca ünlü gazeteci ve fotoğrafçı Ara Güler, Picasso'dan Dali'ye dünyadan çok sayıda yabancı ismi fotoğrafladı. İşte usta ismin Picasso'yu da andığı, daha 16 gün önce verdiği son röportajı!

Dünyaca ünlü gazeteci ve fotoğrafçı Ara Güler, 90 yaşında hayatını kaybetti. Fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi olan Ara Güler, Picasso'dan Dali'ye birçok yabancı ünlüyü fotoğrafladı.

Ara Güler son röportajını 2 Ekim'de, daha 16 gün önce NTV muhabiri Yağız Şenkal'a verdi. Yakında NTV'de yayınlanacak olan belgeselde dostları, arkadaşları ve Ara Güler'in sanatını yakından takip eden isimler de yer alıyor.

“Foto muhabiri olay yerine gider, oradan bir şey çıkarmaya bakar. Anladın mı? Fotoğrafçı ise, resim çeker, eve gelir. Fotoğrafçı dediğin şapka mapka şekil falan adamlar… Tehlike anı olduğu zaman kaçarlar”

"Sayemde Afrodisyas meşhur oldu"

                                    
                                    Usta isim, röportaj esnasında sorulan ‘Tarihe nasıl bir katkı sağladığınızı düşüyorsunuz?’ sorusuna, “Tarihe Afrodisyas, Nemrut Dağı ve Nuh’un Gemisiyle beraber en mühim ‘Eksplorer’lıktır, yani bulmak; keşfetmek… Sayemde Afrodisyas meşhur oldu. Roma Medeniyeti meşhur oldu. Daha ne olsun? Dünyanın en büyük medeniyeti…” yanıtını veriyor.
"Sayemde Afrodisyas meşhur oldu" Usta isim, röportaj esnasında sorulan ‘Tarihe nasıl bir katkı sağladığınızı düşüyorsunuz?’ sorusuna, “Tarihe Afrodisyas, Nemrut Dağı ve Nuh’un Gemisiyle beraber en mühim ‘Eksplorer’lıktır, yani bulmak; keşfetmek… Sayemde Afrodisyas meşhur oldu. Roma Medeniyeti meşhur oldu. Daha ne olsun? Dünyanın en büyük medeniyeti…” yanıtını veriyor.
"Picasso bana özel yazdı"

                                    
                                    “Şimdi, bak dinle; acayip şeyler gördüm. Mesela, bütün kahvehaneyi bir Roma sütunu tutuyor. Herif, sütunun altında tütün sarıyor; 17. asırdaki şeyi ben aldım, getirdim vitrine koydum. Picasso resmi şudur: Orada bana özel yazdığı yazı var."
"Picasso bana özel yazdı" “Şimdi, bak dinle; acayip şeyler gördüm. Mesela, bütün kahvehaneyi bir Roma sütunu tutuyor. Herif, sütunun altında tütün sarıyor; 17. asırdaki şeyi ben aldım, getirdim vitrine koydum. Picasso resmi şudur: Orada bana özel yazdığı yazı var."
"Herkes benden röportaj bekliyor"

                                    
                                    Usta isim, ‘Picasso’yu fotoğraf çekmeye nasıl ikna ettiniz?’ sorusun ise, “Etmedim abi, o kadar hallere geldim ki; herkes benden röportaj bekliyor” yanıtını verdi.
"Herkes benden röportaj bekliyor" Usta isim, ‘Picasso’yu fotoğraf çekmeye nasıl ikna ettiniz?’ sorusun ise, “Etmedim abi, o kadar hallere geldim ki; herkes benden röportaj bekliyor” yanıtını verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >