Arabesk fantezi filmlerinin olmazsa olmaz 7 klişesi

Arabesk filmlerde var olan klişeler
Arabesk filmlerde var olan klişeler

Küçük sıfatıyla hikayenin çocuğu olduğunu ispat eden çocuk karakterler, aşkını feryat ede ede haykıran erkekler, klip tadında çekilen sahneler ve kötü adamlar... Karşınızda arabesk fantezi Türk filmleri...

Yetmişlerin başında başlayıp '80'lerin sonuna kadar devam eden süreçte sinema salonlarını işgal eden, bir adıyla türkücü ve şarkıcı bir adıyla da arabesk - fantezi sinema kuşağının öne çıkan, bugün izlerken gözlerden yaş getiren klişelerini bir araya topladık.

Hazırsanız birlikte yepyeni bir arabesk-fantezi film oluşturalım:

Şarkı adı taşıyan film isimleri

                                    
                                    Filmlerin hepsinde ya feryadı ya da aşkı temsil eden isimler kullanılır. Ve filmler daima başroldeki sanatçının yakın zamanlarda çıkardığı/çıkaracağı şarkının ismini taşırdı.
Şarkı adı taşıyan film isimleri Filmlerin hepsinde ya feryadı ya da aşkı temsil eden isimler kullanılır. Ve filmler daima başroldeki sanatçının yakın zamanlarda çıkardığı/çıkaracağı şarkının ismini taşırdı.
Küçük sıfatıyla kahraman olan çocuklar 

                                    
                                    
                                    Abartılı afiş isimleriyle servis edilen filmlerde "Çilelere göğüs geren işte benim Zeki Müren" sloganıyla kahramanlık sergiler bu çocuklar. Bu özelliğe sahip olduğunu da "Küçük" sıfatıyla anlarsınız.
Küçük sıfatıyla kahraman olan çocuklar Abartılı afiş isimleriyle servis edilen filmlerde "Çilelere göğüs geren işte benim Zeki Müren" sloganıyla kahramanlık sergiler bu çocuklar. Bu özelliğe sahip olduğunu da "Küçük" sıfatıyla anlarsınız.
Nuri Alço ve gazozu

                                    
                                    
                                    Filmlerin baş kötü karakteri yancısı Coşkun ile birlikte kendisidir. Zengindir ve acımasızdır. Daima küçük başrollerin ailesini yıkan kötü insandır. İlaçlı gazozu ile meşhurdur.
Nuri Alço ve gazozu Filmlerin baş kötü karakteri yancısı Coşkun ile birlikte kendisidir. Zengindir ve acımasızdır. Daima küçük başrollerin ailesini yıkan kötü insandır. İlaçlı gazozu ile meşhurdur.
Daima yanlışa düşen kadınlar

                                    
                                    Asıl sevenin kıymetini bilmeyip cebi para dolu kötü adamlar ile evlenirler fakat sonra pişman olurlar. Onları bu kötü adamlardan kurtaran da o terkettiği adam olur. Aşka gel...
Daima yanlışa düşen kadınlar Asıl sevenin kıymetini bilmeyip cebi para dolu kötü adamlar ile evlenirler fakat sonra pişman olurlar. Onları bu kötü adamlardan kurtaran da o terkettiği adam olur. Aşka gel...
İyilik meleği akıl hocaları ve saf arkadaşlar

                                    
                                    Esas oğlanın yansıcısı olan bu karakterler çoğunlukla saflıkları ve çocuksu ruhlarıyla ünlüdür. Akıl hocaları ise acılarına eşlik etmek için vardır fakat çoğunlukla klip sahnelerine arka fon olurlar.
İyilik meleği akıl hocaları ve saf arkadaşlar Esas oğlanın yansıcısı olan bu karakterler çoğunlukla saflıkları ve çocuksu ruhlarıyla ünlüdür. Akıl hocaları ise acılarına eşlik etmek için vardır fakat çoğunlukla klip sahnelerine arka fon olurlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >