Araştırma tamamlandı: Çift maske daha fazla koruma sağlıyor mu?

Arşiv
Arşiv

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre, çift maske takmanın koronavirüse karşı daha koruyucu olduğu ortaya çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, çift maske takmanın, yeni tip koronavirüse karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koydu.

İki kat etkili oldu

Araştırmada, solunum yapabilen iki yapay kafadan birine tek, diğerine de iki maske takılarak, yaklaşık iki metre mesafeden üzerlerine COVID-19 partikülleriyle aynı boyutta partiküller püskürtüldü.


  • Araştırmacılar, bir maske takılan yapay kafada püskürtülen partiküllerin yüzde 40’ının engellendiğini görürken, iki maske takılan yapay kafada ise yüzde 80’inin engellendiğini tespit etti.

Herkesin çift maske takmasıyla yüzde 95 başarı sağlanabilir

Çalışma ekibinden Dr. John Brooks, yaptığı açıklamada, ortamdaki herkesin çift maske takması durumunda ise partiküllerin yüzde 95’inin engellendiğini kaydetti.

Brooks, "İlk zorluk, olabildiğince çok insanın maske takmasını sağlamak. Bunun ardından da maske takanların o maskeden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >