Areda Survey araştırdı: Türkiye'deki hastane alt yapıları yeterli mi?

Arşiv
Arşiv

Areda Survey’in 2 bin kişinin katıldığı hastane araştırmasına göre, Türk halkının yüzde 60’ı Türkiye’deki hastane alt yapısını yeterli buluyor. Yaş gruplarında gençler yüzde 66,2’i ile orta yaş ve yaşlılara göre en önde yer alıyor.

COVID-19 salgınıyla mücadelede Türkiye’nin şifa merkezleri haline gelen hastaneler şimdi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce depremzedenin yaralarının sarılmasında aktif rol oynamaya devam ediyor.

Bu zorlu günlerde hastanelerin alt yapısı hiç olmadığı kadar gündeme geldi. Peki, Türk halkı hastanelerin alt yapısını yeterli bulunuyor mu? Araştırmaya göre halkın yüzde 60’ı Türkiye’deki hastane alt yapısını yeterli, yüzde 40’ı ise yetersiz buluyor.

Yeni nesil hastanelerin alt yapısında oldukça memnun

Araştırmada yer alan genç ve orta ya ve yaşlılar kategorisinde hastane memnuniyet düzeyi yüzde 66,2 ile 18-34 yaş aralığında bulunuyor. 35-54 yaş grubu 65,1 ve 55 yaş ve üzeri yaş grubu yüzde 44,3 olarak sıralanıyor.

Araştırma bulgularına göre eğitim düzeyinin katılımcılar arasında anlamlı bir farklılığa yol açtığı görülüyor. Eğitim düzeyi arttıkça hastane alt yapısının yeterli görülme oranı da doğru orantılı artış gösteriyor. Lisans ve üzeri eğitim alan katılımcıların hastane alt yapılarını yüzde 66,2 ile yeterli bulduğu görülüyor. 2021 yılı verileri ile 2022 yılı verileri karşılaştırıldığında 1 yıl içerisinde yüzde 9,9 oranında memnuniyette artış söz konusu durumda.

  • Metodoloji
  • Türkiye genelinde 2 bin kişinin katıldığı ve 27 - 30 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile 'Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli' kullanılarak gerçekleştirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >