Arnavutluk'a Türkiye'den bir yardım daha: 500 konut inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde ağır darbe alan  Arnavutluk'a 500 konut inşa edileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde ağır darbe alan Arnavutluk'a 500 konut inşa edileceğini açıkladı.

Arnavutluk, yaşanan deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. 45 kişinin hayatını kaybettiği ve 700'den fazla kişinin yaralandığı deprem felaketinde Türkiye de Arnavutluk'a yardım eli uzatmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zor günler geçiren Arnavutluk'a 500 konut inşa etme kararı aldıklarını belirtti.

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra ülkede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye de çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD'a bağlı kurtarma ekibi, 3 araç, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi ve Genelkurmay'a ait bir uçağı bölgeye gönderdi. Türkiye'nin yardımlarının bununla sınırlı kalmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'a 500 konut inşa etme kararı aldıklarını açıkladı.

"Arnavutluk'a 500 konut inşa edeceğiz"

  • Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arnavutluk'ta deprem oldu. Buraya bir 500 konut yapabilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik bakanlığımızla istişare ettik. Oraya 500 konutu inşa etme kararı aldık.Bu medeniyetimizin bize beslediği mesuliyettir" dedi.

Türk ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor

Arnavutluk'ta 26 Kasım'da meydana gelen ve merkez üssü Dıraç şehrine 15 kilometre mesafede bulunan 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yükseldi.

Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı ise yaralı sayısının 790 olduğunu açıkladı. Dıraç'ın Thumane ilçesinde arama kurtarma çalışmalarının sonlandığı belirtilirken, Dıraç'ın diğer bölgelerinde baştaTürkiye olmak üzere farklı ülkelerden gelen ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >