Arnavutluk'ta şiddetli depremin ardından ulusal yas ilan edildi

Arnavutluk'taki şiddetli depremin etkisiyle tamamen zarar gören bina
Arnavutluk'taki şiddetli depremin etkisiyle tamamen zarar gören bina

Arnavutluk'ta dün 6.4 büyüklüğünde deprem olmuştu. Ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Kurtarma ekipleri zamanla yarışıyor. Deprem yaralananların sayısı ise 650'ye çıktı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Çarşamba günü ulusal yas ilan ettiğini duyurdu.Depremde en fazla zarar gören Tiran ve Dıraç kentlerinde olağanüstü hal ilan edildi.

Arnavutluk’taki dün meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Savunma Bakanlığı arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından 46 kişiyi kurtarmayı başardığını açıkladı. Depremde yaralananların sayısının 650'ye yükseldiği belirtiliyor.

En fazla zarar gören Tiran ve Dıraç kentlerinde olağanüstü hal ilan edildi

Deutsche Welle'de yer alan habere göreArnavutluk Başbakanı Edi Rama Çarşamba günü ulusal yas ilan etti. Kamu kurumlarında bayraklar yarıya indirildi. Rama ayrıca bugün bakanlar kurulunda alınan kararla depremin en fazla zarara yol açtığı başkent Tiran ve Dıraç kentlerindeolağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Arama kurtarma çalışmalarında 1900 polisin görevlendirildiği Arnavutluk'ta enkaz altında halen canlı olabileceği tahmin ediliyor.

Arnavutluk'ta kurtarma ekipleri çalışırken
Arnavutluk'ta kurtarma ekipleri çalışırken

Deprem Yunanistan,Sırbistan ve İtalya'da da hissedildi

Arnavutluk'u vuran deprem Yunanistan'ın kuzey batısı, Sırbistan'ın güneyi ve İtalya'nın güneyinde de hissedildi. Potsdam'daki Alman Jeolojik Araştırmalar Merkezi depremin şiddetini 6.3 olarak ifade ederken ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) depremin şiddetinin 6.4 olduğunu duyurdu.

Bugün de Yunanistan sallandı

Öte yandan bugün de Ege Denizi'nde Girit adasının kuzey batısında 6.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Girit ile Çuha adası arasında 56 kilometre derinlikte olduğu belirtilen depremin Yunanistan'ın başkenti Atina'da da hissedildiği belirtiliyor. Depremin can ya da mal kaybına yol açtığına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >