Aşılamada şampiyon olan Edirne'nin sırrı ne?

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca'nın dün yayınladığı listeye göre aşılama oranı en yüksek illerden biri olan Edirne'de başarının sırrını Vali Ekrem Canalp anlattı. Canalp, şehrin birinciliğini halkın bilinç düzeyine bağladı. Aşı Çağrı Merkezi kurduklarını belirten Canalp, "Sırası gelen vatandaşları telefonla aradık. Onlara randevu almadıysalar onların yerine randevu alabileceğimizi söyledik" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı aşılama oranı en yüksek 10 ilin Edirne, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik ve Sinop olduğunu açıkladı. Bakan Koca, aşılama oranı en yüksek 10 ilin bulunduğu tabloya yer vererek, "Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın" çağrısı yaptı.

"Aşılanma sırası gelen tüm vatandaşlarımızı tek tek aradık"

Milliyet'in haberine göre Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kovid-19 aşısıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek ve randevu almalarını sağlayabilmek amacıyla kentte kurdukları Aşı Çağrı Merkezi'nin bu başarıdaki payının yüksek olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

"Bu birinciliği elde ederken Aşı Çağrı Merkezi kurduk, çağrı merkezimizde aşılama sırası gelen bütün vatandaşlarımızın telefonlarını temin ettik. Onlara kendileri randevu alamadıysa onların yerine randevu alabileceğimizi ifade ettik. Randevusunu kaçıran vatandaşlarımız varsa onları tekrar arayıp kendileri için tekrar randevu alabileceğimizi ifade ettik" sözlerine yer verdi.

"Edirne'yi birinci yapan vatandaşın bilinç düzeyidir"

Canalp sözlerine şöyle devam etti:,

"Sağlık merkezlerindeki aşılamada sırası fazla olan vatandaşlarımız varsa, bunları devlet hastanesinde aşılayabileceğimize ilişkin telefonla bildirimde bulunduk. Çağrı merkezinde aşıyla ilgili doğru bilgilendirmelerde bulunduk. Bana kalırsa Edirne'yi Türkiye birincisi yapan Edirnelilerdir, bilinç düzeyidir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >