Assange'ın babasından Avustralya'ya çağrı: Evine getirin

John Shipton Avustralya'nın, oğlu Assange için adım atması gerektiğini açıkladı.
John Shipton Avustralya'nın, oğlu Assange için adım atması gerektiğini açıkladı.

Ekvador'un siyasi sığınma statüsünün kaldırılmasının ardından Londra'da göz altına alınan Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın babası, Avustralyalı yetkililere oğlunun evine getirilmesi için harekete geçme çağrısında bulundu.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın babası John Shipton, Avustralyalı yetkililere oğlunun evine geri getirilmesi için harekete geçme çağrısında bulundu.

Assange, 7 yıl sonra böyle gözaltına alındı.
Assange, 7 yıl sonra böyle gözaltına alındı.
  • SBS News’in aktardığına göre Assange'ın babası John Shipton, Avustralyalı yetkililere seslenerek oğlunun Avustralya vatandaşı olması nedeniyle evine geri getirilmesi için adım atmaları çağrısında bulundu.

John Shipton, oğlunun serbest bırakılması için eylemlere katılmıştı.
John Shipton, oğlunun serbest bırakılması için eylemlere katılmıştı.

"Bir şeyler yapmalılar"

Bir senatör ile üst düzey bir dışişleri yetkilisinin bu konuda görüşme yaptıklarını söyleyen Shipton, “Avustralya Başbakanı ve Dışişleri Bakanlığı, bu konuda bir şeyler yapmalı. Herkesin tatmin olacağı bir çözüm bulunabilir. Senatör ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilisi, Julian’ın Avustralya'ya iadesi konusunda görüşme yaptı” açıklamasında bulundu.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise daha önce Assange'ın bir Avustralya vatandaşı olarak elçilik desteği alabileceğini, ancak ‘özel bir muamele’ görmeyeceğini belirtmişti.

Wikileaks kurucusu Julian Assange, 2012'den beri kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde 11 Nisan'da gözaltına alınmış, ardından da "kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etme ve ABD'nin iade talebi" çerçevesinde tutuklanmıştı.

Assange'nin kurduğu Wikileaks, 2010 yılında, ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları da kanıtlayan çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >