Assange'ın elindeki kitabın yazarı: Gore Vidal

Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange gözaltına alınırken elinde bir kitap tutuyordu.
Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange gözaltına alınırken elinde bir kitap tutuyordu.

Bu sabah Londra'da gözaltına alınan Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'ın binadan çıktığı sırada elinde tuttuğu kitap merak konusu oldu. Polis otosuna bindirilirken elinde görülen kitabın ABD'li yazar Gore Vidal'a ait Amerika Ulusal Güvenlik Devleti ve Vidal Tarihi isimli kitap olduğu öğrenildi.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'a 2012 yılında verilen sığınma hakkının geri çekildiğini duyurmasının ardından Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange Londra polisi tarafından bu sabah gözaltına alındı.

Assange böyle gözaltına alındı.
Assange böyle gözaltına alındı.

Kitap Gore Vidal'e ait

Assange'nin binadan çıktığı sırada elinde bir kitap tuttuğu görülürken, kitabın ABD'li roman yazarı Gore Vidal'e ait olduğu öğrenildi.

  • Londra polisinin Ekvador Büyükelçilik binasına girdikten sonra Assange'ın çığlık attığı, 'direnmeliyiz' diye bağırdığı duyuldu.

ABD'li yazar Gore Vidal
ABD'li yazar Gore Vidal

Gore Vidal'e ait olan kitabın tanıtım bülteninde şöyle yazıyor:

"Dünyadaki herkesin bizimle ilgili farklı bir bakış açısının oluşması gerektiğini düşünüyorum, diğer ülkeler hakkında söylenen her şeyin gerçek olmadığını, kendimizi ve bizim büyük gücümüzle ne kadar sevildiğimizi hatırlayın."

Kendini siyasetçi yazar olarak tanımlayan Gore Vidal bir röportajında şu cümleleri kurmuştu:

  • "Amerikalıların kendi hükümetinin neler yaptığından ve bunların boyutlarından hiç haberi yok. Hükümet, Amerikan halkının izafi masumiyetinden, daha doğrusu cehaletinden faydalanıyor. Belki de bu yüzden 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana doğru dürüst coğrafya öğretilmiyor, insanlar nereleri havaya uçurduğumuzu bilmesinler diye. Afganistanlıların 11 Eylül’de bizim ülkemizde olanlarla hiç bir ilgisi yoktur... Operasyonun asıl amacı emperyalist bir tavırla enerji kaynaklarını ele geçirmekti... Boru hatlarıyla petrolü Afganistan’dan Pakistan’a ve Karaçi’ye taşıyıp oradan da Çin’e geçirmek istiyorlar ve bu çok kâr getirecek bir şey. Bunu kapan şirket büyük servet yapacak ve bu şirketlerin hepsi Pentagon’la birlikte Amerika’yı yöneten Bush, Cheney, Rumsfeld ya da başka birine, yeni benzin ve petrol cuntasına kadar uzandığını göreceksiniz... Biz aptal değiliz, sadece kandırılıyoruz. Medyanın yanlış bilgilendirmesiyle, çarpık bir dünya görüşüyle ve bu sürekli savaş makinesini destekleyen inanılmaz yüksek vergilerle kandırılıyoruz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >