Atatürk'e özel 5 bin adet Euro basıldı

Atatürk portreli Euro basıldı.
Atatürk portreli Euro basıldı.

Avrupa Merkez Bankası’nda Atatürk resimli ’Euro’ basıldı. Madalya ve eski para bilimiyle uğraşan Özgür Honaş’ın çalışma arkadaşlarıyla birlikte yürüttüğü süreç sonucunda basılan paranın, Türkiye’nin tanıtımı ve marka değerini ön plana çıkarmak amacıyla turizm alanında kullanılacağı açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Atatürk’ün portresinin bulunduğu Euro bastı. Nümismat (Madalya ve eski para bilimiyle uğraşan) Özgür Honaş’ın çalışma arkadaşlarıyla birlikte yürüttüğü süreç sonucunda basılan para, Türkiye’nin tanıtımı ve marka değerini ön plana çıkarmak amacıyla turizm alanında kullanılacak.

Söz konusu para, piyasada kullanılan avroya eş değer kalitesinde ve özelliklerinde basıldı.
Söz konusu para, piyasada kullanılan avroya eş değer kalitesinde ve özelliklerinde basıldı.

Atatürk portreli Euro'dan 5 bin adet basıldı

Paradan 5 bin adet basıldığını söyleyen Honaş, bu serinin devamının gelmeyeceğini belirterek planladıkları başka çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacak

Koleksiyoner Honaş, bundan sonraki amacının bir ‘Cumhurbaşkanları Serisi’ oluşturmak olduğunu söyledi. Honaş, konuyla ilgili çalışmalarını tamamlamasının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

Özgür Honaş
Özgür Honaş

Koleksiyoner Özgür Honaş, sonraki süreçte Çanakkale Zaferi ve geliri şehit ailelerine bağışlanacak 15 Temmuz temalı bir para bastırmayı planladıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Çanakkale Zaferi temalı bir seri yapmayı da düşünüyoruz, gerekli onayları aldıktan sonra yakın bir takvimde çıkacak. Bununla birlikte 15 Temmuz’u konu alan bir para basmayı da düşünüyoruz. Ancak bu kesinlikle ticari amaçlı olmayacak. Buradan sağlanan geliri şehit yakınlarına ve 15 Temmuz Derneği’ne bağışlayacağız"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >