Audi, 850 bin dizel otomobili geri çağırıyor

Audi
Audi

Alman otomotiv devi Audi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada hariç, dünya genelinde tam 850 bin dizel motorlu otomobili yeni bir yazılım yüklemek amacıyla gönüllü olarak geri çağıracağını ilan etti.

Volkswagen bünyesindeki Audi’den yapılan açıklamada, şirketin müşterileri için yeni bir yazılım güncellemesi sunduğu belirtildi. Bu güncelleme kapsamında ABD ve Kanada dışındaki diğer pazarlarda, özellikle de Avrupa’da AB5 ve AB6 dizel motorlu otomobiller için sunulan yenileme programı işlemeye başlayacak. Gönüllü olarak 6 ve 8 silindire sahip dizel motorlu (V6/V8 TDI, AB5/AB6)850.000 otomobile Audi tarafından yeni bir yazılım uygulanacak.

Bu güncelleme, yasal gerekliliklerin sağlanması dışında, gerçek sürüş koşullarında emisyonları daha da geliştirecek bir uygulama olarak yorumlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada “Bu eylem, Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi (KBA) ile yakın istişare içinde gerçekleşecek. Bu sayede Audi, özellikle kentsel alanlarda genel emisyonları azaltmayı düşünüyor." denildi. Açıklamada, bu hizmetin aynı tip motorlarla donatılmış olan Porsche ve Volkswagen modelleri için de geçerli olduğu, tüm müşteriler için ücretsiz olarak gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >