Avrupa Uzay Ajansı görüntüledi: Toz bulutu Türkiye'ye yaklaşıyor

Toz bulutu Türkiye'ye yaklaşıyor
Toz bulutu Türkiye'ye yaklaşıyor

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan duyuruya göre Sahra Çölü'nden çıkan dev toz bulutunun Türkiye'ye yaklaşıyor. Yapılan tahminlere göre toz İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs yönünde hareket edecek. Akdeniz Havzası'nı etkisi altına alacak olan toz bulutu, birkaç gün boyunca Türkiye'yi de esir alacak. Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava durumuna dair son tahminleri yayınlandı. Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrederken pazar gününe dikkat çekildi.

Avrupa Uzay Ajansı'nın Kopernik Programı kapsamında Akdeniz Havzası'na Sahra Tozu fırtınasının Türkiye'ye yaklaştığını duyurdu. 15 - 18 Nisan tahminlerine göre toz İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs yönünde hareket edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Tokat çevreleri ile Sivas'ın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Pazar günü yurdun batı kesimi yağışlı olacak

Meteoroloji Pazar günü yurdun batı kesimini etkisine alacak olan yağışların İstanbul dahil birçok kenti olumsuz etkileyeceği açıkladı. Çarşamba gününe kadar sağanak ve yağışlı havaların devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrediyor

İç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Çığ riski bulunuyor

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >