Avrupa'da uygulandı: Ruslara hizmet yok

Avrupa'da Rusların kafeye alınmadığı ve hizmet verilmediği kafe sosyal medyada konuşuldu
Avrupa'da Rusların kafeye alınmadığı ve hizmet verilmediği kafe sosyal medyada konuşuldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası birçok ülke ekonomik yaptırımlar uyguladı. Yalnızca Rus yetkililer ve kurumlar değil, Rusya halkı da bu yaptırımlardan etkilendi. Avrupa'da, ''Rusların kafeye alınmadığı ve hizmet verilmediği'' yazılı tabela sosyal medyada konuşuldu.

Rusya-Ukrayna savaşında yedinci günde de gerilim devam ediyor. Ülkeler arasındaki kriz tırmanırken Ukrayna'ya destek ve yardım mesajları geliyor. Rusya ise tüm dünyanın tepkisini toplamış durumda. Rus vatandaşları da Avrupa'da çeşitli kısıtlamalara maruz kalmaya başladı.

Rus vatandaşlar kafeye alınmıyor

Avrupa'nın farklı ülkelerindeki restoranlarda hayata geçirilen, Rus vatandaşlarına kısıtlamalar getiren uygulamaya ilişkin fotoğraflar sosyal medyada kullanıcıların tepkisini topladı. Paylaşılan fotoğraflarda restoranlardaki tabelalardaki yazılar dikkat çekti. Tabelalarda Rus vatandaşlarının restorana alınmayacağı ve hizmetten yararlanamayacakları ifade ediliyor.

Sosyal medyada söz konusu uygulamanın faşistçe olduğu, liderlerin girişimlerinin faturasının halka kesildiği yönünde yorumlar yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >