Avustralya'dan Libya'ya getirilen develer kilometrelerce yürütüldü

Libya'da 3 bin deve bir gecede tahliye edildi
Libya'da 3 bin deve bir gecede tahliye edildi

Avustralya'dan ithal edilen üç bin deve, Libya'nın başkenti Trablus'a getirildi. Getirildikleri liman Hafter güçleri tarafından topçu ateşi altında kalınca develer Trablus'tan bir gecede tahliye edildi.

Avustralya'dan ithal edilen üç bin deve, geldikleri liman topçu ateşi altında kaldıktan sonra Libya'nın başkenti Trablus'tan bir gecede tahliye edildi.

Develer otoyolda yürütüldü

Develer, Çarşamba günü gece yarısı Trablus limanından ayrılarak 45 km uzaklıkta batıdaki Zawiya şehrine giden otoyol boyunca yürütüldü. Ancak, bölgedeki silahlı yerel bir grubun Trablus banliyösünden geçerlerken Cenzur şehrinde 125 deveyi çaldığı ifade edildi.

Develer kırbaçlanıyor iddiası

Bir Reuters muhabiri, Trablus'un merkezini terk ederken develerin kırbaçlandığını, bazı develerin de yol kenarında yiyecek aradığını gördüğünü ifade etti. Güvenlik güçleri, develerin geçmesi için geçici olarak yolu kapattı.

Hafter, limanı bombalamıştı

Hafter'e bağlı milisler, Salı günü Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenlemişti. UMH'ye bağlı Libya Limanlar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırı sonucu limanda büyük hasar meydana geldiği bildirilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >