Avusturalya'da 1,7 metrelik ayak izi bulundu

Avusturalya'da 1,7 metrelik ayak izi bulundu.
Avusturalya'da 1,7 metrelik ayak izi bulundu.

Arkeologlar otobur bir dinozora ait dev bir ayak izi buldu.

Bilim insanları, dünyanın keşfedilen en büyük dinozor ayak izini bulmuş olabilir.
144 milyon yaşında
Arkeologlar, Avusturalya'da 1,7 metrelik bir ayak izi buldu. Ayak izinin otobur bir dinozora ait olduğu tahmin ediliyor. Ayak izinin bulunduğu kayaların yaklaşık 144 milyon yaşında oldukları belirtildi. Keşifle birlikte Avusturalya'daki dinozor varlığının sanılandan daha eskiye uzandığı ortaya çıktı.
144 milyon yaşında Arkeologlar, Avusturalya'da 1,7 metrelik bir ayak izi buldu. Ayak izinin otobur bir dinozora ait olduğu tahmin ediliyor. Ayak izinin bulunduğu kayaların yaklaşık 144 milyon yaşında oldukları belirtildi. Keşifle birlikte Avusturalya'daki dinozor varlığının sanılandan daha eskiye uzandığı ortaya çıktı.
Otobur bir hayvana ait
Ayak izinin soropoda türü bir dinozora ait olduğu belirtildi. Otobur bir diyete sahip olan dev cüsseli türün belirgin özellikleri, uzun boyun ve kuyruğun yanı sıra sütuna benzeyen bacaklarıydı. Bilim insanları, dev ayak izinin yanında 6 farklı etobur dinozor türüne ait ayak izine ve zırhlı Stegosarus'a ait ilk kanıta rastladıklarını açıkladı.

 (Kaynak: ntv.com.tr)
Otobur bir hayvana ait Ayak izinin soropoda türü bir dinozora ait olduğu belirtildi. Otobur bir diyete sahip olan dev cüsseli türün belirgin özellikleri, uzun boyun ve kuyruğun yanı sıra sütuna benzeyen bacaklarıydı. Bilim insanları, dev ayak izinin yanında 6 farklı etobur dinozor türüne ait ayak izine ve zırhlı Stegosarus'a ait ilk kanıta rastladıklarını açıkladı. (Kaynak: ntv.com.tr)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >