Ayakkabılardaki tuz lekesi nasıl temizlenir?

Arşiv
Arşiv

Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte yerel yönetimler tuzlama çalışmaları yapıyor. Kullanılan tuzlar ayakkabılarda leke kalmasına neden olabiliyor. Peki bu tuz lekesi nasıl temizlenir? İşte ayakkabılarınızı lekeden kurtarmanın yolu...

Sonbahar ve kış kıyafetlerine yer açmak için dolabınızı açtığınızda en sevdiğiniz botlarınızın veya ayakkabılarınızın geçen kıştan gelen tuz lekelerinin bulunduğunu görebilirsiniz. Deri ayakkabılarınızı kışa hazırlamak için temizlik yapabilir, üzerindeki tuz ve diğer lekeleri çıkarabilirsiniz. Peki tuz lekesi nasıl çıkarılır? işte yöntemi...

Gerekli malzemeler

Sabun

Havlu

Beyaz sirke

Sprey şişesi

Ayakkabı cilası (veya saç kremi)

Deri için su geçirmez sprey (isteğe bağlı)

Ayakkabıların tuz lekesinden temizlenmesi

Adım 1 – Ön temizlik

Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı sabunu ilave ederek başlayın. Karıştırın sonra havlunuzun bir kısmını sabunlu suya batırın.

Botlarınızın dışını hafifçe temizlemek için nemli havluyu kullanın.

Tuz lekesini temizlemeden ayakkabınızı boyamak lekeleri gidermez
Tuz lekesini temizlemeden ayakkabınızı boyamak lekeleri gidermez

Adım 2 – Tuzlu noktaları çıkarın

Ardından sprey şişenize eşit parça su ve beyaz sirke ekleyin. Karıştırın, daha sonra seyreltilmiş sirkeyi, havlunuzun temiz bir bölümüne püskürtün.

Botlarınızdaki tuz birikintilerini temizlemek için kullanın. (Sirke, tuz lekelerini ve diğer lekeleri çözmekte etkilidir!)

Adım 3 – Bakım

Sirke kesinlikle etkilidir, fakat deriden nem çekebilir. Deriyi tekrar nemlendirmek ve çatlama olasılığını azaltmak için, etiket üzerindeki talimatlara göre bir deri çizme cilası uygulayın. (Deri cilası yoksa, bunun yerine az miktarda saç kremi uygulayabilirsiniz.)

Temiz ve kuru bir bezle fazla cila veya kremi alın.

Adım 4 – Su geçirmez

Son olarak, deri için uygun bir su yalıtım spreyi uygulayabilirsiniz. (Bu son adım isteğe bağlıdır, ancak gelecekte daha fazla su veya tuz lekesinin oluşmasını önlemek için iyi bir yoldur!)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >