Aydın'ın dağlarından toplayıp kilosunu 15 liraya satıyorlar

Kestane
Kestane

Türkiye’de en fazla kestane üretiminin yapıldığı şehirlerimizden olan Aydın’da kestane, üreticisini memnun etti. Hasat işleminin sonuna yaklaşıldığı Aydın'da kestanenin kilogram fiyatı 15 lira.

Türkiye'de kestane üretiminde önemli bir yere sahip Aydın'da kestane hasadının sonuna yaklaşılıyor. Kestane bu sezonunda üreticinin de, işçinin de yüzünü güldürdü.

Aydın'da kestane hasadının sonuna yaklaşıldı.
Aydın'da kestane hasadının sonuna yaklaşıldı.

Hasat sezonunun sonuna gelindiğini belirten Eğrikavak Köyü Muhtarı Muhsin Kıyar, bölge olarak gelecek yıl çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak, kestane hasadını daha koordineli yapmayı planladıklarını söyledi.

Kestane bu sene üreticisini de işçisini de memnun etti.
Kestane bu sene üreticisini de işçisini de memnun etti.

Kilosu 15 TL

Aydın’da Ekim ayının ilk haftası başlayan kestane hasat işleminde sona yaklaşıldı. Kilosu 15 TL’den satılmaya başlanan kestanenin hem üreticisini hem de çalışanları mutlu ettiği belirtildi.

Aydın tarımında en tehlikeli işlerden birinin kestane hasadı olduğunu belirten Ahatlar köyü sakinlerin Tamer Erdem, “Gerek Aydın dağlarındaki oldukça yamaç olan arazi yapısı gerekse yüksekliği 30-40 metreye aşan ağaçların tepesinde sırıkla hasat yapmanın çok tehlikeli olması nedeniyle işçilere en fazla ücret kestane işinde ödeniyor. Maalesef her yıl Aydın dağlarında kestane işi yapan 4-5 kişi ağaçtan düşüyor. Akşam sağ salim eve döndüğümüzde şükrediyoruz. Ancak üretici için de çırpıp toplayan işçiler için de kestanenin parası çok bereketli oluyor” diye konuştu.


Aydın'da bu yıl kestane işçisi 5 kişi ağaçtan düştü.
Aydın'da bu yıl kestane işçisi 5 kişi ağaçtan düştü.

Bu yıl rekoltenin düşük ancak kalitenin yüksek olduğunu belirten üreticiler, harmanlama işleminin ardından fiyatların 15 TL’den 20 TL’ye yükselmesini beklediklerini ifade ettiler.

Bu yıl rekolte düşük ancak kalite yüksek.
Bu yıl rekolte düşük ancak kalite yüksek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >