Aynı parkta 6. ölüm: İsrailli genç selfie çekerken 250 metreden düşerek hayatını kaybetti

Arşiv
Arşiv

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yosemite Ulusal Parkı'nda selfie çeken İsrailli turist 250 metreden ayağı kayıp düşerek yaşamını yitirdi. 18 yaşındaki Tomer Frankfurter parkta son beş ay içinde ölen altıncı kişi oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yosemite Ulusal Parkı'na geziye giden 18 yaşındaki İsrailli Tomer Frankfurter feci şekilde can verdi.

Selfie çekmek isteyen Frankfurter 250 metre yükseklikten ayağı kayıp düşerek öldü. Annesi Frankfurter'in iki aylık bir gezi için ABD'ye gittiğini söyledi.

Cenaze İsrail’e götürülecek

İsrail Dışişleri Bakanlığı Frankfurter'in cenazesinin İsrail'e getirileceğini açıkladı. Haziran'da aynı parkta iki kişi granit kaya oluşumu El Capitan'a tırmanmaya çalışırken ölmüştü.

Yosemite Ulusal Park
Yosemite Ulusal Park

Mayıs ayında Yosemite vadisinde bir kişi daha hayatını kaybederken, geçen Eylül'de de bir İngiliz turist El Capitan'da üzerine kayaların düşmesi sonucu ölmüştü.

California'da büyük bir alanı kül eden orman yangınlarının tehdidi altındaki Yosemite Yosemite Ulusal Parkı yakın bir zaman önce yeniden ziyarete açılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >