Azerbaycan ordusu Hocalı'ya ayak bastı

Arşiv
Arşiv

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 köyün daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Azerbaycan ordusu Hocalı'da da iki köyü işgalden kurtardı.

Azerbaycan, Karabağ'da işgal altındaki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Hocalı'da iki köy kurtarıldı

Aliyev, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Füzuli'de 6, Cebrail'de iki, Gubadlı'da 3, Zengilan'da bir, Hocalı'da iki, Hocavent'te de iki köyün kurtarıldığını duyurdu. Azerbaycan ordusu, Fuzuli'nin Yukarı Veyselli, Yukarı Seyidahmedli, Korqan, Üçüncü Mahmudlu, Kacar, Divanalılar, Gubadlı'nın Gazyan, Balasoltanlı, Merdanlı, Zengilan'ın Beşdeli, Hocalı'nın Karabulak, Moşhmaat ve Hocavend'in Atakut, Tsakuri köylerini işgalden kurtardı.

Hocalı'ya ayak basmanın manevi anlamı büyük

  • Azerbaycan ordusunun Hocalı'ya ilk kez ayak basmasının hem tarihi hem de manevi anlamı çok büyük. Ermeniler, 28 yıl önce Hocalı'da soykırım yaparak 613 kişiyi acımasızca katletmişti. Tarihin en kanlı sayfalarından birine sahne olan Hocalı artık özgürlüğüne, vatan topraklarına dönmeye ve adaletin tecellisine artık çok daha yaklaştı.
  • Şu ana kadar işgalden 223 yerleşim birimi kurtarıldı. Bunlardan 4'ü şehir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >