Azerbaycan Yatırım ve Kültür Zirvesi başladı

Arşiv
Arşiv

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve Azerbaycan Cumhuriyetinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) tarafından organize edilen 'Azerbaycan Yatırım ve Kültür Zirvesi' 27 – 29 Ekim tarihleri boyunca devam edecek.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi ve Kültür Bakanlıkları himayesinde düzenlenen zirvede start-up’lar, iş insanları, yatırımcılar, Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütlerden temsilciler, Azerbaycan, Türkiye ve diğer üye ülkelerden hükümet yetkilileri bir araya gelecek.

Yatırımcılar Karabağ'a çekilecek

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi ve Kültür Bakanlıkları himayesinde düzenlenen zirvenin en önemli konu başlıkları arasında Karabağ’a yatırım çekilmesi ve bölgenin sürdürülebilir kalkınması konusu geliyor. Bu kapsamda zirvenin teması “İslam İşbirliği Teşkilatı İçinde Yatırım Fırsatlarını Artırmaya Doğru: Karabağ'da Barışı ve Kalkınmayı Sürdürmek İçin Yatırım" olarak belirlendi.

Zirvede, İİT üye ülkeleri arasında kültür- sanat aktarımları yapılması da başlıca hedeflerden bir tanesi. Bu kapsamda Azerbaycan Yatırım ve Kültür Zirvesi, 12. yüzyılın en büyük şair ve düşünürlerinden Nizami Gencevi’ye adandı.

Üç gün boyunca devam ederek geniş bir ekosisteme ev sahipliği yapacak zirvede, bir dizi fuar, panel, kültürel etkinlik ve network çalışmaları hayata geçirilecek.

  • GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer 'Azerbaycan Yatırım ve Kültür Zirvesi'ni yerinden takip ediyor.

İlk gün kapsamında, 27 Ekim tarihinde düzenlenecek paneller:

“Karabağ'da Yatırımlar: Öngörülebilir Beklentiler”

“Covid 19 Sonrası Ekonomik İyileşme için Güçlü Start-up Ekosistemi”

“İslam İşbirliği Teşkilatı Ülkelerinde Ekonomik ve Ticari Beklentiler: Zorluklar ve Fırsatlar”

İkinci gün kapsamında, 28 Ekim tarihinde düzenlenecek paneller:

“Bölgenin Başlıca Sosyal Ve Ekonomik Zorlukları: Nizami Gencevi’nin Geleceğe Dönük Öngörüleri”

“Yatırımlarda Kültürel Boyut”

“Bölgede Sürdürülebilir Barış: Karabağ'ın Yeniden Yapılması”

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Teknoloji Yatırımlarının Rolü”

Zirvede konuşma yapacak hükümet yetkilileri

Zirvede Türkiye ve Azerbaycan devletlerinden bakanlar ve hükümet yetkilileri bir araya gelecek. Bu kapsamda zirvenin açılış konuşmalarını;

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gayibov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, KOBİA Başkanı Orhan Mammadov ve ICYF Başkanı Taha Ayhan gerçekleştirecekler.

Zirve, start-up projelerinin yatırımcılara tanıtılması için bir platform sağlayacak. Etkinlik kapsamında 50'ye yakın yenilikçi start-up’ın çalışmalarının sergileneceği üç günlük bir iş fuarı düzenlenecek. Bu kapsamda fuarda yer alacak girişimlerden öne çıkan 5 tanesi;

Start-up

Ülke

Girişim hakkında kısa bilgi

Yatırımcı

Volvero

İtalya

Volvero,araç sahiplerini ihtiyacı olan kişilerle buluşturan,zamandan veparadan tasarruf sağlayan bir araç paylaşımı uygulamasıdır.

BayramEsat Acar500 Istanbul

PsycReality

İrlanda

Psikologların,VR, AI, Haptic ve Volumetrik 360° gerçek videolar gibiteknolojileri kullanarak,SaaS tabanlı patentli çözümaracılığıyla hastalarını tedavi etmelerine yardımcı olançözümler üretir.

DAEJIN KIMGlobal Entrepreneurs Foundation

Robot4Work

Pakistan

Konaklamave hizmet sektöründeki şirketlere, iş akışı verimliliğiniarttırmak ve müşteri ilişkilerini iyileştirmek içinresepsiyonistten satış asistanına kadar insansı robot çalışanteknolojileri sunar.

MariaAndaloroBillion Team Enterprise - UAE

Decapolis

Ürdün

Decapolis,gıda üreticileri,düzenleyici kurumlar ve uyum deneticileri içingıda güvenliğini ve kalitesini sağlayan bir platform sunar.Blockchain teknolojisiyle hammadde tedarik, üretim ve yerine getirmesüreçlerinin tamamı kontrol edilir.

ÖzgeÖzQNBEYOND Ventures

Utarit

Türkiye

Utarit,insanların günlük yaşamlarına hız ve kolaylık katan donanımve yazılımlar geliştirir. Özellikle şehirlerin ulaşımhizmetlerine ve üniversitelerin kampüs ihtiyaçlarına odaklanıptek kartla pek çok ihtiyacı karşılamaya odaklanır.

AnnaMitchenkoTransatlantic Rise

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >