Baba Yüreği: Ölen kızının tabutuna yastık ve yorgan koydu

Baba Koç, kızının tabutuna yastık ve yorgan koydu.
Baba Koç, kızının tabutuna yastık ve yorgan koydu.

Ardahan'da 5. sınıf öğrencisi Zein Koç, eğitim gördüğü okulun yurdunda üzerine elbise dolabı düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilen Koç'un babası Halil Koç'un tabuta yastık ve yorgan koyması ise yürekleri dağladı.

Ardahan’da, 5. sınıf öğrencisi Zerin Koç, eğitim gördüğü okulun pansiyonundaki elbise dolabının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 10 yaşındaki Koç, memleketi Ardahan merkeze Bağlı Samanbeyli köyünde toprağa verildi.

Zerin Koç 10 yaşındaydı.
Zerin Koç 10 yaşındaydı.

Üzerine elbise dolabı düştü

Kentteki Kazım Karabekir Yatılı Bölge Okulunun pansiyonunda arkadaşları ile oynarken üzerine elbise dolabı düşen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 5. sınıf öğrencisi Zerin Koç’un Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsisi tamamlandı.

Minik kız toprağa verildi

  • Minik Zerin’in, Ardahan’a getirilen cenazesi yakınlarınca alınarak, toprağa verilmek üzere cenaze nakil aracı ile Ardahan kent merkezine bağlı Samanbeyli köyüne getirildi. Köydeki baba evinde ailesinden helallik alınması sonrası Ardahan Müftüsü Remzi Pehlivan cenaze namazı kıldırdı ve küçük Zerin’in naaşı köyün mezarlığına defnedildi.

Küçük kızın cenaze namazını Ardahan Müftüsü Remsi Pehlivan kıldırdı.
Küçük kızın cenaze namazını Ardahan Müftüsü Remsi Pehlivan kıldırdı.

Babası tabutuna yastık ve yorgan koydu

Yastığı ve yorganı tabuta konulup ve bir süre sonra geri alınan Zerin Koç’un annesi Özlem Koç ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törene, Zerin Koç’un babası Halil Koç ve yakınlarının yanı sıra birçok vatandaş katıldı.

Koç'un cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı.
Koç'un cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

Ne olmuştu?

Olay, Perşembe günü Kazımkarabekir Yatılı Bölge Ortaokulunun yurdunda meydana geldi. Okulun yatılı kısmında kalan 5. sınıf öğrencisi Zerin Koç, arkadaşları ile oyun oynarken üzerine elbise ve kitap koymak için kullanılan dolap düşmüş, yaralanan küçük kız kaldırıldığı Ardahan Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >