Babasını öldüren boğayı kesmek için özel izin aldı

Arşiv
Arşiv

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde besicilik yapan 72 yaşındaki Hayrettin Yaman, 1 ton ağırlığındaki boğanın saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Boğa saldırısı sonucu ölen Yaman'ın oğlu Adnan Yaman "İncelemeler bittikten sonra kesim izni aldık ve tosunu kestik. Aynı ağılda boğayla yüz yüze gelmek istemedim." ifadelerini kullandı.

Olay Eskişehir'in Beylikova ilçesine bağlı Aşağı İğde Ağacı köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Hayrettin Yaman, önceki gün sabah saatlerinde evinin bahçesindeki ahıra hayvanlarına yem vermeye gitti. Ağılda zincirinden kurtulan boğayı fark eden Yaman, hayvanı tekrar zincirine bağlamak istedi.

Bir ton ağırlığındaki boğanın kendisine vurmasıyla yere düşen ve hayatını kaybeden Yaman'ın cenazesi, Beylikova'dan her gün kendisine ekmek getiren oğlu Adnan Yaman (45) tarafından bulundu.

Yaşlı adamı öldüren boğa özel izinle kesildi

Jandarmanın incelemelerinin ardından boğayı kesme kararı aldıklarını ifade eden Adnan Yaman, şunları söyledi:

  • "Ekmek almaya gitmiştim. Sadece 10 dakika beklese ben yetişecektim. Beklememiş. Kendi başına bağlayabileceğini düşünmüş sanırım. Evim ilçede olduğu için sabahları babama ekmek getiriyorum. Akşamında görüşmüştük. Sağlık problemi yoktu. Ekmeği alıp geldiğimde ağıldan ses duydum. Koşarak gittim. Babamın ayaklarını yerde görünce anladım. Hayvan babamı vurup ezmiş. Ben gelene kadar iş işten geçmişti. Olay yeri inceleme geldi, savcılık geldi. İncelemeler bittikten sonra kesim izni aldık ve tosunu kestik. Aynı ağılda yüz yüze gelmek istemedim. Sürekli onu görünce babam aklıma gelecekti. O psikolojiyi atamayacağımı düşündüm."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >